VALİ ŞAHİN ‘Bilgi, akıl ve sevgi üçgeni çok kıymetli’

Batman Valisi Hulusi Şahin "Bilgi, akıl ve sevgi üçgeni çok kıymetli’

Vali Hulusi Şahin, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ etkinlikleri kapsamında kendisini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul ederek öğretmenler gününü kutladı.
 
Vali Hulusi Şahin, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ etkinlikleri kapsamında kendisini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul ederek öğretmenler gününü kutladı. Kozluk’ta bölücü terör örgütünce şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ı anmak üzere görev yaptığı Şehit Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesini ziyaret ederek anı defterini imzalayan Vali Hulusi Şahin, “Her öğretmenler günü Batman’da buruk ve hüzünlü geçiyor, çünkü şehit Aybüke öğretmenimizin acısı yüreğimizde taptaze duruyor. Ama bir tesellimiz var; kendi adına açmış olduğumuz şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi geçtiğimiz aylarda hizmete girdi ve cehalet karanlığına bir büyük meşale gibi yanıyor. Her gün yüzlerce hatta binlerce öğrenci gencimize hizmet veriyor. Onun ismi, onun idealleri yaşatılıyor ve yaşatılmaya devam edilecek.
 
 
Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başta şehit öğretmenler olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan emekli öğretmenlerimize uzun ömürler diliyorum” dedi. Daha sonra Yalçın'ın şehit olmadan önce kendi emekleriyle yaptığı müzik sınıfını ziyaret ederek karanfil bırakan Vali Şahin, Şehit Şenay Aybüke Yalçın öğretmenin anısına okulun müzik öğretmenleri tarafından seslendirilen "Magosa Limanı" türküsünü dinledi. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen Öğretmenler Günü programına katılan Vali Şahin, “Bilgi, akıl ve sevgi üçgeni çok kıymetli. Bilgiyi ve aklı öğretiyoruz ama içine sevgiyi katmazsanız ortaya her zaman iyi ürünler çıkmıyor. Sevginin olmadığı yerde felaket olur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz bilgiyi, aklı ve sevgiyi gerçekten harmanlamaları lazım. Şunu genç öğretmenlerimize özellikle ifade etmek istiyorum: Meslek sevgisi, mesleği iyi şekilde yapmanın, başarılı olmanın bir numaralı koşulu” sözleriyle öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Programın devamında Vali Şahin tarafından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi, şiir ile resim dalında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere de hediyeleri verildi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler