Vali Şahin, Kütüphanesi Haftasını Kutladı

Vali Şahin, Kütüphanesi Haftasını Kutladı

Batman Valisi Şahin kütüphane haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
Vali Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi. "Toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak amacıyla ülkemizde her yıl mart ayı’nın son haftası 'Kütüphaneler Haftası' olarak kutlanmaktadır.
 
Tüm dünyada bilimin ve bilginin önemi her geçen gün daha da artmaktadır.Şüphe yok ki bilimsel bilgiye ulaşma ve onu elde etmenin yolu kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden geçmektedir.
 
İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, bireysel ya da toplumsal olarak iyi, güzel ve başarılı bir yer edinmek istiyorsak okumak, düşünmek, eleştirmek ve en önemlisi bilim üretmek zorundayız. Bu anlamda nasıl ki eğitimin, bilimin, sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, kitapların ve kütüphanelerin de olmadığı bir dünya düşünemeyiz.
 
Son zamanlarda okullarımıza kazandırılan Z kütüphaneleri,ilçelerimizde yapılan modern kütüphaneler ileinşaat çalışması devam eden yeni İl Halk Kütüphanesinin fiziki kapasitesi ve kullanılan teknoloji sayesinde İlimizdeki kültürel etkinliklere ve eğitime önemli katkı sağlayacaktır." dedi. 
 
Şahin mesajının devamın da, şöyle dedi "Eğitim hayatımızın vazgeçilmezi kitaplarla olan dostluğumuzu canlı tutarak çocuklarımıza da bu sevgiyi aşılamanın önemini bir kez daha anımsatıyor,55. Kütüphane Haftası´nı kutluyorum."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler