YAŞAR KEMAL KENT ORMANINDA İLK ÇİVİ ÇAKILDI

YAŞAR KEMAL KENT ORMANINDA İLK ÇİVİ ÇAKILDI

Batman'da, yeşil alan ve dinlenme bölgesi olacak Yaşar Kemal Kent Ormanının inşasına başlandı. Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman'ın yeni nefes alacak noktası olacak Yaşar Kemal Kent Ormanı revizyon çalışmalarında gerçekleştirilen ilk çivi çakma törenine katıldı. Vali Canalp ve Milletvekili Nasıroğlu, yapılacak çalışmalar ve projenin aşamaları hakkında ilgili yetkililerden detaylı bilgiler aldı.
 
YEŞİL KÜTÜPHANE İÇİN İLK ADIM ATILDI
 
 
Gültepe Mahallesinde ekolojik ve sürdürülebilir bir gelecek için temeller atıldı. Gültepe Mahallesi, Karabağ Parkı karşısında yer alan ve tamamen sürdürülebilir bir mimari yaklaşımla tasarlanan 'Yeşil Kütüphane'nin temeli atıldı. Bu özel kütüphane, yenilenebilir güneş enerjisiyle kendi enerjisini üretecek, yağmur sularını toplayıp geri dönüştürecek ve doğal havalandırma sağlayacak şekilde planlandı. Tek katlı ve 250 kişilik kapasiteye sahip bu yapının temel atma törenine Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve kamu kurum yöneticileri katıldı.
 
İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ
 
 
Gültepe Mahallesinde, alışveriş ve hijyenik tuvalet ihtiyacını bir arada sunan proje Türkiye'ye örnek oluyor. Türkiye'de ilk kez Batman'ın Gültepe Mahallesi Karabağ Parkında hayata geçirilen "Park içi Temiz Tuvaletli Büfe Projesi", Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katılımıyla incelendi. Yenilikçi proje, vatandaşların park içinde hem alışveriş yapabilmesine hem de hijyenik ortamda lavabo ihtiyaçlarını karşılayabilmesine olanak tanıyor. Vali Canalp, projenin Türkiye'ye model teşkil ettiğini belirterek, vatandaşların sosyal hayat kalitesini artırma amacı güttüklerini vurguladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler