Yazarımız Uyarmıştı

Yazarımız Vedat Demir Valilik tarafından Alınan yeni kararları bir ay önceki yazısında alınması gerektiğini yazmıştı.

Yazarımız Vedat Demir, Yaklaşık bir ay önce yazdığı yazıda vaka sayısının az olduğu şehirlerde daha sert tedbirler alınarak vaka sayısının önüne geçebileceğini yazarken böylelikle görülen vaka sayısı yok denecek kadar az olacağını yazmıştı.


Yazarımızın Yazdığı Yazının bir kısmı şu şekilde ; ''Geçtiğimiz günlerde sağlık bakanlığı tarafından virüsün görüldüğü iller kamuoyu ile paylaşıldı. Virüsün yayılım hızı ve vaka artışları daha çok metropol şehirlerde kendini gösterdi. Uzun süre kamuoyunda alınan tedbirler ile ilgili tartışmalar yaşandı. Kimi tartışmaların konusu alınan tedbirlerin yetersizliği iken kimi tartışmalar da tedbirlerin geç alındığı ile ilgili oldu. Tabi, tedbirlerin etkisiz ve zayıf olduğu ile ilgili tartışmalar da olmadı değil. Son tahlilde açıklanan verilere bakınca Anadolu’nun pek çok şehrinde bulunan Covid -19 vakalarının sayısı iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olduğu görülüyor. Tabi ilerleyen günlerde artması da yüksek ihtimal. Bu şehirlerdeki vakalar da daha çok metropollerden gelenler ile oluyor''. 

Vedat Demir'in 04 Nisan tarihli "Kurtarılmış Şehirler" başlıklı yazısında  yazdığı gibi, zamanında sıkı tedbirler alınsaydı, şehrimizde ki vaka sayısında bu kadar artış olacak mıydı? düşüncesi akla geliyor. 

 
Yazının Tamamını okumak için tıklayın

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler