YEŞİL SOL PARTİ “SÜRECİ TARTIŞACAĞIZ”

Yeşil Sol Parti: ‘Hatalarımızdan ders çıkartacağız’

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oy kaybı yaşayan Yeşil Sol Parti’den yapılan açıklamada, “Hatalarımızdan ders çıkartacağız” denilerek 28 Mayıs ikinci tur seçiminden sonra genel durum analizini seçmenleriyle tartışacaklarını belirtildi. 
 
Basın toplantısına HDP İl Es Başkanı Hürriyet Kaytar, DBP Es Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır, Yeşil Sol Parti İl Es Sözcüsü Seyit Bilal Evren, Yeşil Sol Parti İl Yönetim Kurulu üyesi ve ÖHD üyesi Av. M. Akif Akın katıldı. Yapılan basın açıklamasında parti olarak yaşadıkları oy kaybına değinilerek, “Bütün baskılara ve kumpaslara rağmen Yeşil Sol Parti ile Meclis’te Türkiye’nin üçüncü büyük temsiliyetine ulaşma başarısını son derece önemli buluyoruz. Fakat genel olarak istediğimiz ve öngördüğümüz seçim sonuçlarını elde edemediğimiz de ortadadır. Şartlar ne olursa olsun daha güçlü örgütlenmek ve daha büyük kazanmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.
 
“SÜRECİ TARTIŞACAĞIZ”
 
Açıklamanın devamında, “Yaşanan yetersizliklerin giderilmesi için çalışmalara başladığımızı öncelikle ifade etmek isteriz. Bu süreçte hatalarımızdan ders çıkarma ve bunun sonucunda yeni bir başlangıç yapma temelinde 28 Mayıs’tan sonra halkımızla, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte toplantılar yapacak ve süreci tartışacağız. Meclis’in üçüncü büyük partisi olarak, seçimlerin ilk turunda kazanmasına imkan vermediğimiz rejime, ikinci turda kaybettirme kararlılığımız sürmektedir. Önümüzdeki on günlük süreçte, bize nefes ve can veren halklarımızın mücadele azmi ile yolumuza devam edecek ve mutlaka kazanacağız” ifadelerine yer verildi.

1 Yorum

Hiranin evladı

Hiranin evladı

27 Mayis 2023
Siz seçmenlerle asla istişare etmezsiniz, zaten ne deseniz onu yapıyorlar, kitle hazır memlekete zerre faydanız yok

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler