‘Gücümüz sözümüzdür, susmayacağız’

‘Gücümüz sözümüzdür, susmayacağız’

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” eyleminin 592’nci eylemini basın açıklaması yaparak gerçekleştirdi.

İHD Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamada; “Cumartesi Annelerinin, gözaltında kaybedilenlerin bulunması için kamuoyu oluşturmak üzere Galatasaray’da basın açıklaması ve oturma eylemi yapmalarını bir hak olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi kararlarının üzerinden beş ay geçti. Ancak Beyoğlu Kaymakamlığı polis müdahalesine dayanak olan yasaklama kararlarını almaya devam ediyor. 17 haftadır her Cumartesi İstanbul’un en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi, bütün hukuki güvencelerin yok sayıldığı, bireyin hukukun dışına atıldığı bir mekana dönüştürülmektedir. Hukukun ve etik değerlerin hükümsüz olduğu, Cumartesi Anneleri-Cumartesi İnsanları’na, haber takibindeki gazetecilere hukukun yasakladığı her şeyin yapılabilir olduğu bir alan yaratılmaktadır. Hukuksuzlukla, baskı ve şiddetle bizi yıldırmak isteyenler bilsinler ki; kayıplarımızı aramaktan, kaybedenlerden hesap sormaktan vazgeçmeyeceğiz.

İnsan hakları diyerek, özgürlükler diyerek, hukukun üstünlüğü diyerek, demokrasi diyerek toplumun ortak çıkarlarına hizmet etmeye devam edeceğiz. Gücümüz sözümüzdür, susmayacağız” denildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler