15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Batman Üniversitesinde mezun olup daha sonra polis olan ve şehit düşen polis memuru adına mescit açıldı.

15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde nöbeti sırasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından şehit edilen Batman Üniversitesi mezunu polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç adına yaptırılan mescidin açılışı gerçekleştirildi.

Tamamlanan mescit ise düzenlenen açılış programı ile hizmete girdi. Açılış törenine Batman Valisi Hulusi Şahin'in yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, Fetö terör örgütünün yüzyılın kötülük hareketi olduğuna işaret eden Şahin, 'Sizin insanınızı, sizin çocuklarınızı, sizin silahlarınızı size karşı kullanıyor. Bu herhangi bir düşmanın yapacağı bir şey değil çok daha ağır bir şeydir. O günleri hatırlayın. Anadolunun fakir insanlarının parasını aldılar. Washington' un senato koridorlarında lobiciliğe harcaladılar. Batının izoterik sapkın inançlarının taban bulması için harcadıklar."dedi.

 Konuşmadan sonra Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş ve Batman Valisi Hulusi Şahin, tarafından şehit polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın mezuniyet diploması İl emniyet müdürü Köroğlu Kıraç' a takdim edildi.

Daha sonra açılışı yapılan mescitte mevlit okutularak, şehitler için dualar edildi.

Daha sonra Turgut Özal Bulvar Batman Park önünde açılan 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen serginin açılışını yapıldı. Şahin ve beraberindekiler daha sonra bir alışveriş merkezinde düzenlenen, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konulu resim  sergisinİ gezdiler.

 

Daha sonra Vali Şahin beraberinde, Alay komutanı İsa çakmak , İl Emniyet Müdürü Köroğlu  Kıraç , kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla Karşıyaka Mahallesi'ndeki Bozooğulları Mezarlığı'ndaki şehit kabirlerini ziyaret etti.Şahin, şehit düşen askerlerin kabirlerine gül bıraktı, aileleriyle görüştü.Kur'an-ı Kerim okunan ziyaret sırasında İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dua edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler