2019 YILINDA 3 BİN 13 KİŞİ EVLENDİ

2019 yılı içerisinde 3 bin 13 çiftin resmi nikah işlemini gerçekleştiren Batman Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2020 yılı 29 Şubat tarih itibariyle de 464 çiftin resmi nikah işlemini gerçekleştirdi.

Evlenen çiftlerin resmi nikah işlemlerini Hürriyet Mahallesi Şerzan Kurt Parkı içerisinde yapılan Belediye Evlendirme Dairesinde gerçekleştiren Batman Belediyesi, yeni hizmet binasında 150 kişi kapasiteli salon, aynı anda iki ayrı nikahın gerçekleştirilebileceği 2 nikah salonu, 2 gelin ve damat hazırlık odasının yanı sıra gelinler için makyaj odası, kuaför, fotoğraf stüdyosu ile evlenecek çiftlere hizmet veriyor.

 

Batman Evlendirme Dairesine evlilik için müracaatların hafta içi her gün 08.30-12.00 saatleri arasında kabul edildiği kaydeden Belediye Evlendirme Dairesi yetkilileri, evliliğe ilk adımı atacak olan çiftlerin beraberinde getireceği belgeleri ise şu şekilde sıraladı;

 

GEREKLİ OLAN BELGELER

 

1-Evlenme Ehliyet Belgesi  (Nüfus Müdürlüğünden)

2- Aile Hekimliğinden Evlenme sağlık raporu  (Fotoğraflı evlenme sağlık raporları)

3-Verem Savaş Dispanserinden Evlenme Sağlık Raporu (Fotoğraflı sağlık raporları)

4- Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Çiftlerin son medeni hali işlenmiş fotoğraflı nüfus cüzdanları,

(T.C Kimlik numarası olmayan ve yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmemektedir)

5- Beş (5) adet renkli vesikalık fotoğraf, (Fotokopi fotoğraf kabul edilmemektedir. Verilecek fotoğrafların ön cepheden baş açık, sivil giysilerle çekilmiş olması ve kişinin son halini göstermesi bakımından son altı ay içerisinde çekilmiş olması gerekir. Kadınların alın çene ve yüzleri açık olmak şartı ile başörtülü fotoğrafları kabul edilir.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler