AİLELER, ALTIN YÜREKLERLE GURUR DUYDU

AİLELER, ALTIN YÜREKLERLE GURUR DUYDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile DİKA’nın finansmanlığını, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın eşfinansmanlığı, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi ve Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortağı olduğu SOGEP Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış Projesi’nin kapanış etkinliği, projenin hedef kitlesini oluşturan gençlerin ailelerinin katılımı ile tarihi Hasankeyf ilçesindeki yapıldı.
 
Kapanış etkinliğine, proje kapsamında düzenlenen kurslara katılmış Cankurtaran ve Dalıcı olmaya hak kazanan 25 Altın Yürekli genç ile anne, baba, eş ve çocuklarından oluşan 75 kişilik aileleri katıldı.
 
Etkinlik kapsamında, 2 Yıldız Dalıcı olmaya hak kazanan 16 kişilik Altın Yürekler ekibi, Dalış Eğitmenleri gözetiminde Hasankeyf’teki bir koyda dalış gerçekleştirdi. Dalış ekibi dalışını gerçekleştirirken aileler, kendileri için tahsis edilen teknede çocuklarını izledi.
 
Dalış ekipmanlarını kuşanıp derin sulara dalış gerçekleştiren çocuklarını izleyen aileler, çocuklarının bu başarısı ile gurur duydular.
 
 
Görüşlerini belirten bir Anne “Bu proje ile çocuğumuz tekrar bize geri döndü. Aile içi iletişimimiz geliştiği için huzurumuz arttı, çocuğumuzun kendisine olan öz güveni ve öz saygısı arttı, aynı şekilde eş dost akrabalarımızın da çocuğumuza olan saygısı arttı. Bu durum, çocuğumuzun kendisini değerli görmesine ve sosyal yaşama adaptasyon sağlamasını kolaylaştırdı. Bu gibi psikolojik ve sosyal faydaların yanında mesleki anlamda da su sporlarında ayrıcalıklı birer meslek olan Cankurtaran ve 2 Yıldız Dalıcı olması bundan sonraki yaşamı için ekonomik anlamda büyük fayda sağlayacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
 
Etkinlik sonunda aileler, kendilerine tahsis edilen tekne ile tekne turu attı ve daha sonra Batman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli’ne geçerek burada kendileri için hazırlanan yemeği yediler.
 
Yemekten sonra konuşan Proje Koordinatörü Veysi Turan “Çocukların başarısında ailenin çok önemli olduğunu biliyorum. Bu bilince sahip olmayan ailelerimizin bilinç düzeylerini arttırmak ve çocuklarına karşı alışılagelen davranışlarını değiştirmelerine yardımcı olmak için bugün ailelerimizi, üst düzey bir başarı elde eden çocukları ile buluşturdum. Projenin genel amacına uygun olarak çocuk ve gençlerimizin kendilerini değerli hissetmelerini ve bu yolla hayata değer katmalarını hedeflediğimiz bu kapanış etkinliğine katılım sağlayan tüm ailelerimize teşekkür ederim” dedi.
 
 
Yemeğe, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdür V. Celal Altun, Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürü V. Ömer Faruk Zengin, Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Dalgıçları Ferit Tuncer ve Mehmet Aktan’da katıldı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler