Anız yangını önleme çalışmaları devam ediyor

Batman Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kentin kavşaklarına 'Anız Yangını' konulu pankart asarak, anız yangınlarına dikkat çekti.

BATMAN /2016-08-18 17:05:37 

Batman Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Batman merkeze bağlı 36 köyde 'Anız Yangınlarının Önlenmesi' konusunda çiftçilere bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Anız yangınları ile mücadelede görevli teknik personelin  katıldığı bilgilendirme çalışmasında; anızın önemi, anız yangınlarının toprağa ve çevreye verdiği zararlar, anız yangınlarının engellenmesine yönelik eğitim yayım faaliyetleri ile yanan alanlara yönelik yapılması gereken iş ve işlemler hakkında açıklamalar yapıldı. Ayrıca, uyarıcı broşürler dağıtılarak muhtarlara valilik tebliği elden teslim edildi.

'Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri Tebliği' hazırlanarak ilgili kurumlara ve köy muhtarlıklarına gönderildi. Teknik personel tarafından biçerdöver kontrolleri yapılırken, anız yangınları konusunda eğitim yayım çalışmaları da yapıldı.

Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 8 adet 'Anız Yangını' konulu pankart, şehrin  gözde yerlerine asılarak halkın farkındalığı sağlandı.

Anız yakan 14 kişiye 34 bin TL para cezası kesildi

Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2016 yılında uyarıları dinlemeyerek anız yakan 14 kişiye toplam 34 bin 40 TL ceza kesildiği belirtildi.

Açıklamada, İl Müdürlüğü tarafından kurulan anız yangınlarının önlenmesi ekibinin, her gün araziye çıkarak eğitim çalışması yapmaya devam ettiği bildirildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler