BARO’DAN SALDIRIYA SERT TEPKİ!

BARO’DAN SALDIRIYA SERT TEPKİ!

Batman Barosu Yönetimi ve Avukatları, Batman Adliyesinde Av. Orhan Alphan’ın bir polis memuru tarafından darp edilmesini protesto etti.
 
 
Adliye Binası önünde ‘polis şiddetini kınıyoruz’ yazılı pankartlar açıldı. Diyarbakır Barosu Başkanı Nihat Eren ve Siirt Barosu Başkanı Kenan Bilge’nin de katıldığı eylemde konuşma yapan Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses “Batman Adliyesi’nde bir polis memurunun adliyeye getirdiği bir şüpheliye kötü muamelede bulunması ve şüpheliyi ters kelepçe ile bekletmesine itiraz eden meslektaşlarımızdan Av. Orhan Alphan görevi başında polis saldırısına uğramıştır.
 
Meslektaşımız hastaneye bile gitmeden Baro Yönetim Kurulu ve meslektaşlarımızla birlikte Batman Adliyesi Müracaat Savcısı’na gidip ilgili polis memuru hakkında şikâyette bulunmuştur.
 
Polis memurunun meslektaşımızı kasten ağır bir biçimde yaralamasının kamera kayıtlarıyla ortada olmasına, meslektaşımızın darp raporu alarak şikayetçi olmasına rağmen Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ısrarla şüpheli polis memurunu gözaltına almaktan kaçınmış ve nihayet gece 23:00 sularında polis memuru adliyeye gelerek butik bir ifade merasimi sonrası adli kontrolle Batman Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir.
Avukatların mesleki faaliyetlerini yerine getirdikleri adliye binalarında bile güvende olmadıkları, burada bile şiddete maruz kalabildikleri bir toplumda yurttaşların hak arama özgürlüğünden söz edilemez” ifadelerini kullandı.
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler