BATMAN'DA 2 SEZARYEN SONRASI, NORMAL DOĞUM

BATMAN'DA 2 SEZARYEN SONRASI, NORMAL DOĞUM

YAŞAM HASTANESİ DOKTORUNDAN BÜYÜK BAŞARI
 
2 SEZARYEN DOĞUM SONRASI, 1 NORMAL DOĞUM
 
Türkiye’de çoğu kadın normal doğumdan korktuğu için sezaryen ile doğum yapmayı tercih ediyor. Fakat anne adayları sezaryen doğumda yaşadıkları fiziksel ve ruhsal problemler nedeniyle tekrar sezaryen olmak istemiyor ve normal doğum yapmak istiyor.
 
Sezaryen sonrası normal doğum ise, tıbbi bilgi ve birikimli doktorlar sayesinde artık mümkün.
Özel Batman Yaşam Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Yasemin Afşin daha önce tam 2 defa sezaryen doğum yapan hastası G.A’ya normal doğum yaptırdı ve 4.800 gramlık bir bebek dünyaya geldi.
 
Doktor şampiyon, hasta şampiyon diyen Op. Dr. Yasemin Afşin: ”Normal doğum sonrası vücudun toparlanması sezaryen doğuma göre daha hızlı oluyor, ayrıca normal doğumda daha az kanama ve daha az enfeksiyon riski var. Ancak çoğu kadın özellikle ilk hamileliğinde normal doğum yapmaktan korktuğu için sezaryene yöneliyor. İlk hamilelikle birlikte sezaryen tecrübesini yaşayan anneler ise ikinci hamileliklerinde normal doğum yapmak istiyor. Sezaryen sonrası normal doğum, birden fazla etkene bağlı olarak gelişiyor. Anne adayının bu duruma uygun olması ise aranan en önemli koşul. Biz bugün 2 defa sezaryen doğum yapan G.A ile bir şampiyonluk yakaladık” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler