Batman'dan 5 ülkeye penye ihracatı

Batman'dan Almanya, İsveç, Belçika, Dubai ve Katar’a penye ihracatı

Batman’ın Kozluk ilçesinde açılan tekstil atölyesi işsizler için umut olurken, 5 ülkeye penye ihracatı yapılıyor.
 
Tekstilci Yusuf Tarhan, Özbekistanlı iş ortağı Nergis Mukhtarna ile İstanbul’dan Batman’a gelerek işsizlere iş imkanı sundu. Yusuf Tarhan, Kozluk’un ekonomisine ve istihdamına destek sağlamak için kurdukları atölyeden 5 ülkeye penye ihraç ettiklerini söyledi. 
 
60 İŞÇİ ÇALIŞIYOR
 
Kozluk ilçesinde kurulan tekstil atölyesi 60 işsize umut kaynağı oldu. Kozluk’ta her şeye sıfırdan başladıklarını söyleyen Yusuf Tarhan, tekstil sektöründe penye grubu üzerine üretim yaptıklarını, ürettikleri ürünleri Almanya, İsveç, Belçika, Dubai ve Katar’a ihraç ettiklerini ve amaçlarının doğudaki işsizlere ve Kozluk’un ekonomisi ile istihdamına destek sağlamak olduğunu söyledi.
 
İŞ BULMAK İÇİN GİTTİĞİ İSTANBUL'DAN MEMLEKETİNE İŞLETMECİ OLARAK DÖNDÜ
 
İşsizlikten İstanbul’a gittiğini ve uzun aradan sonra tekrar Batman’a iş imkanı sunmak için geldiğini anlatan Tarhan, “2014 yılında İstanbul’da firmamızı kurduk. 3 sene faaliyet gösterdik. 2016 yılının 8. ayında Batman’ın Kozluk ilçesine taşındık. Üretimimizi Kozluk’ta yapıyoruz. Avrupa’nın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Başta Almanya olmak üzere; İsveç, Belçika, Arap ülkelerinden Dubai ve Katar’a buradan mal gönderiyoruz. Bu iş yerinde 50-60 kişiye istihdam sağladık” dedi. İstanbul’da çalışırken iş ortağının müşterisi olduğunu belirten Tarhan, “Yabancı bir ortağım var. Özbekistanlı tekstil mühendisi. Elemanlarımızın birçoğu İstanbul’da çalışmış, buraya geri göç eden arkadaşlarımız var. Buradan İstanbul’a gitmeye niyetli ama istihdamı burada yakaladığı için gitmekten vazgeçen arkadaşlarımız var” dedi.
 
“İSTİHDAMI 100-150 KİŞİYE ÇIKARMAK İSTİYORUZ”
 
Sıfırdan başlayıp işçileri kendilerinin yetiştirdiklerini vurgulayan Mukhtarna, “İşçileri yetiştirdik. Şu an elliden fazla çalışanımız var. Bundan sonrası için düşüncelerimiz biraz daha imalatı Batman’da büyütmek. İstihdamı 100-150 kişiye çıkarmak istiyoruz. Almanya’da satış yerimizi açma gibi bir düşüncemiz var. Nisan ayında inşallah gerçekleşecek. Oraya yönelik sadece büyük markalara değil, artık kendi markamızı da mal yapıp pazara sokmak en büyük hedefimizdir” şeklinde konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler