Batman'ın sorunları masaya yatırıldı

Batman Kurum Müdürleri Toplantısı'nda Batman'ın sorunları masaya yatırıldı.

Batman Kurum Müdürleri Toplantısı, Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları,  İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile Kamu Kurum Yöneticileri katıldı.

Vali Deniz’in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda; Batman'ın genel sorunları görüşüldü.

Batman’ın daha yaşanabilir bir kent olması için herkesin üzerine düşen sorumluğu yerine getirmesi gerektiğini belirten Vali Deniz, Batman'ın sorunlarının giderilmesi konusunda kurumların işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini ifade etti.

"Kamudaki FETÖ ve PKK mensuplarıyla mücadele etmek hepimizin görevidir"

Vali Deniz, "15 Temmuz'da ülkemiz hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Aziz Milletimizin ferasetiyle, ülkesine, bayrağına ve demokrasiye sahip çıkmasıyla bu bela kısa sürede bertaraf edildi. Tüm ülkede olduğu gibi Batman'da da FETÖ) yapılanmasına karşı yoğun bir çalışma içerisine girdik. Biz bu çalışmayı yaparken kimsenin vebalini almamak için titizlikle çalışıyoruz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Bu örgüt kripto bir örgüt. Devletin içindeki bu yapılanmayı üç-beş ay içinde bitirmek ve netice almak kolay bir şey değil. Kamudaki FETÖ ve PKK mensuplarıyla mücadele etmek hepimizin görevidir.  Her kurum yöneticisi kendi personelini iyi tanıyor. Bu terör örgütleri ile ilişkisi olduğunu düşündüğünüz personel için gerekli incelemeleri kendiniz yapmalısınız. Türkiye Cumhuriyeti Devletinden maaş alıp ihanetin içerisinde olan ve FETÖ veya PKK gibi terör örgütleriyle  ilişkisi devam eden kimse kurumlarımızda barınamaz. Bu personel hakkında gereğini yapmak sizin görevinizdir.  Bu iş sadece güvenlik güçlerinin tek başına yapacakları bir iş değildir. Kamuyu bu terör örgütü mensuplarından temizlemek için kurum yöneticileri üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir." şeklinde konuştu.

"Temiz çevre temiz  Batman"

Batman'ın temizliği konusunda ciddi sorunlar olduğunu belirten Vali Deniz, "Temizlik sadece belediyelere bırakılmamalı. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ve halkımızla el ele vererek temizlik seferberliği başlatmalıyız.  Sadece okulun bahçesini değil gerekirse duvarın arkasını da temizlemeliyiz. Kentin temizliğine bu anlayışla müdahale ederek, bir kent bilincini oluşturmalıyız.  Başta kent merkezini, ilçe, belde ve köylerin de dahil olduğu 'Temiz Çevre Temiz Batman' sloganıyla bir temizlik kampanyası başlatmalıyız. Sokaklarımızı çöp ve molozlardan arındırmamız gerekiyor Eğer bunu başarırsak Batman'ı örnek bir kent yapmış oluruz. Son dönemde belediyelerimizin temizlik ve çevre konusunda  kısa sürede yaptığı çalışmalar memnuniyet vericidir. Tüm kurumlarımızın çevre temizliği konusunda gerekli duyarlığı göstererek, bu hususta toplumun bilinçlendirilmesi çok önemlidir." dedi.

"Her kurum proje üretecek"

Kurumların proje esaslı çalışmaları konusunda yöneticilere talimat veren Vali Deniz, "Ne kadar çok proje üretirsek ilimize o kadar kaynak aktarmış oluruz." şeklinde konuştu.

"Vatandaş odaklı hizmet üretmeliyiz"

Vatandaş odaklı hizmet üretmeleri konusunda kurum yöneticilerine uyarıda bulunan Vali Deniz, "Batman halkı her konuda göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı, hizmetin en iyisini hak ediyor. Bu hizmetleri sunarken en iyisini sunmamız lazım. Vatandaşların memnuniyeti bizim için tüm hizmetlerden daha önemlidir. Vatandaşa devletin şefkatli yüzünü göstermemiz lazım. Biz, kucaklayabildiğimiz kadar vatandaşımızı kucaklamalıyız." dedi.

Açış konuşmasının ardından kurum yöneticileri söz alarak, görüş ve önerilerde bulunmalarının ardından toplantı sona erdi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler