Batman’daki arıcılara 360 adet ana arı dağıtıldı

Batman’da “Ana Arı Projesi” kapsamında arı yetiştiricilerine 360 adet ana arı dağıtıldı.

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Ana Arı Projesi” kapsamında arı yetiştiricilerine 360 adet ana arı dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan dağıtım törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sait Karabulut ve arı yetiştiricileri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, merkez ve ilçelerdeki çiftçilere kişi başı 18 adet olmak üzere “Ana Arı Projesi” kapsamında yüzde 100 hibe destekli Düzce Balköy Yığılca ana arısı olan toplamda 360 adet ana arısı dağıttıklarını söyledi.

Ana arı desteğinin çiftçilere büyük bir destek sağlayacağını belirten Kiyas, “Çiftçilerimize ana arı üretimi çerçevesinde ana arı dağıtımını yaptık. İlimizde özellikle Sason, Kozluk, Gercüş ilçesinde çok yoğun bir arıcılık yapılmaktadır. Buralardaki balımız kaliteli baldır. Bizde arıcılarımızı desteklemek amacıyla Türkiye’de şu an üretimi yapılan Yığılca ana arısını çiftçilerimize getirerek dağıttık. Toplam 20 çiftçimize 360 adet ana arı dağıtımı yapıldı. Bu yıl Yığılca ana arısının bir denemesi olacak. Çiftçilerimiz eğer bunda memnun kalırlarsa gerek bunun üretimine dönük çalışmaya gireceğiz gerekse bundan sonra çiftçilerimize dağıtımı için bir çalışma içerisine gireceğiz.” diye konuştu.

“İnşallah destekler devam eder”

Ekonomiye önemli katkısı bulunan arıcılığın Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da yaygın olarak yapıldığını anlatan Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sait Karabulut, ana arısı dağıtımının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Karabulut, “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Bize ana arı desteklemesi yaptılar. Az da olsa bizi sevindirdi. İnşallah destekler devam eder. Bu dağıtılan ırk yeni bir ırktır. İnşallah uyum sağlar. Eğer ki uyum sağlarsa bu ırka devam edeceğiz.” dedi.

Batman’da 40 binin üzerinde arının, yaklaşık 400 de arıcının olduğunu ifade eden Karabulut, bundan sonra destekleme tespiti için arıcıların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine değil, Birliği müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler