Batman’daki taksicilerden durak talebi

Batman'daki taksiciler, durakları olmadığı için kışın soğuk yazın da sıcak günlerde dışarda durmak zorunda kaldıklarını belirterek belediyeden durak talebinde bulundular.

Batman'da taksicilik yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşlar, durakları olmadığı için kışın soğuk yazın da sıcak günlerde dışarda durmak zorunda kaldıklarını belirterek belediyeden durak talebinde bulundular.

Taksiciler, kentte yaşadıkları  en büyük sıkıntının belediyenin kendilerine durak sistemini kurmaması olduğunu, bunun yanı sıra trafik poliçesi ile benzin fiyatının yükselmesiyle de kendilerinin olumsuz yönde etkilendiklerini söyledi.

Batman’da taksicilik sektörünün geliştiğini fakat sorun ve sıkıntıları nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadıklarını ifade eden Batman Ticari Taksiciler Derneği Başkanı Evren Yıldız, "Ne yazık ki gelişmemiz için bize bir türlü imkân vermiyorlar. Resmi olan araçlarımızın trafik sigortaları 5 bin, 6 bin lira civarında bir miktar çıkıyor. Mazot fiyatı, vergilerimiz çok yükselmiş. 150 tane resmi plakalarımız var ve 21 tane bekleme noktamız var. Defalarca müracaat yapmamıza rağmen belediye bize durak sistemini kurmadı." dedi.

Belediyenin kendileri için durak sistemi kurmasını istediklerini aktaran Yıldız, "Bize bir resmiyetin verilmesini istiyoruz. Çünkü her şeyimiz resmi ve prosedüre uygundur. Taksicilik sektörünün önünün açılmasını istiyoruz. Halkımıza kaliteli ve güvenli hizmet yapmak istiyoruz. Devletten, valilikten ve belediyeden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. En büyük sıkıntılarımız sigorta ile akaryakıt fiyatının çok yükselmesi ve duraklarımızın olmamasıdır. 150 tane taksicimiz kar ve kışta durak olmadığından dolayı hep dışarıdalar. Bir an önce durak kurulmasını istiyoruz. Bize eğer resmi olarak araç ve plaka verilmişse duraklarımızın da kurulmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızın yağmur, kar ve sıcak altında beklemelerini istemiyoruz. Sigorta fiyatlarının düşürülüp, mazotun indirimli verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Trafik sigortası ve mazot fiyatının yükselmesi ile duraklarının olmamasının mağduriyetini yaşadıklarını söyleyen taksici Faysal Enginer, "Durağımız olmadığından kışın dışarıda müşteri beklemek zorunda kalıyoruz. Trafik sigortası 5 bin, 6 bin lira olmuş. Yeni araç aldım ama taksitlerini bile çıkaramıyorum. Hayat bayağı zorlaşmış. Yılda 20 bine yakın vergi, ceza ve pul veriyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Taksici olmama rağmen ek iş yapıyorum. Var olan bu sorunlara yönelik yetkililerden bir çare bulmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler