Batmanlılar park sorununa çözüm bekliyor

Batman’da artan trafik sorunu sonrası araçlarını park edecek yer bulmakta güçlük çeken sürücüler, park sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

Hızla artan araç sayısına rağmen her geçen gün büyüyen ve gelişen Batman’da belediyeye ait otoparkların olmaması hem sürücülerin hem de vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Şehirde trafiğe çıkan araç sayısı 45 bini aşarken, araç sayısındaki artışla beraber kentte park sorunu da hat safhaya çıktı. Özellikle kentin işlek caddelerinde yaşanan araç yoğunluğu sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Sürücüler araçlarını park edecek yer bulmakta güçlük çektiğini belirtirken, vatandaşlar araç yoğunluğundan dolayı geçecek yer bulmaktan, esnaf ise park sorununun kendileri için bir ıstıraba dönüşmesinden şikâyet ediyor.

Uzun zamandır yaşanan park sorununa bir an önce çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar ve sürücüler, yıllardır sıkıntı çekilen bu konuda belediyenin harekete geçmesi gerektiğini belirttiler.

"Araçlarımızı park edecek alan bulamıyoruz"

Şehir merkezinde otopark sorununun ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen vatandaşlardan Cemal Ak, "Batman gün geçtikçe büyüyor. Yetkililerin bir an önce bu park sorununu çözmelerini istiyoruz. Batman’da trafik sorunu çoktur. Araçlarımızı park edecek alan bulamıyoruz. Bizim 4 mağazamız var, tüm mağazalarımızın önünde park sıkıntısını yaşıyoruz. Artık mevcut araçlara alanlar yetmiyor. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz." dedi.

"Yetkililerin görevlerini yerine getirmesini talep ediyoruz"

Otopark sorunu nedeniyle işlerinin aksadığını dile getiren sürücülerden Mücahit Ak, "Bildiğiniz gibi Batman gün geçtikçe büyüyor. Batman mevcut trafiği artık kaldırmıyor. Bildiğimiz kadarıyla Batman’da 50 bine yakın araba var. Bizim kullandığımız arabamız mağazanın servis aracıdır. Bazen müşterinin aldığı malzemeyi yüklemek için park sorunu yaşıyoruz. Birçok müşterimizin siparişlerini mecburen akşama bırakıyoruz. Akşam da geç olunca müşteri aldığı malzemeleri iptal ediyor. Yetkililerin görevlerini yerine getirmesini talep ediyoruz. Park yeri ve araçlarımız için bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bizim gibi park sıkıntısı yaşayan çok esnafımız var. Servis aracımızla birkaç kuruş kâr ediyoruz. Kâr ettiğimizle de parayı da yakıt yapıp gene araca harcıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Park sıkıntısı yüzünden ceza yiyoruz"

Araçlarını park edecek yer bulamayan vatandaşların alışverişe gelemediğini söyleyen esnaf Cemal Aksak, "Batman’da araç sayısı aşırı derecede yükselmiş. Bu nedenle trafik sıkıntısını çok çekiyoruz. Aracımızı doğru düzgün bir yere park edemiyoruz. Trafik tarafından ceza üstüne ceza geliyor. Bu cezalar park sıkıntısından kaynaklanıyor. Adam çarşıya gelecek park yeri yok. Mevcut otoparklarda ücretli olduğu için adamlar park edemiyor. Sürücüler mecburi olarak ikinci sırada park ediyorlar. Bundan dolayı ceza alıyorlar. Bu sorun ekonomiye de yansıyor. Müşteri gelip alışveriş yapamıyor. Çünkü aracını park edecek alan yok. Aracını başka bir yere götürmek zorunda kalıyor. Park sıkıntısının çözülmesi için yetkililere sesleniyorum. Belediyeden park sorununa çözüm bekliyoruz." diye konuştu.

"Park sorunundan dolayı kaldırımlar da işgal ediliyor"

Batman’da belediyeye ait otoparkların yapılması ile otopark sorununun az da olsa çözüme kavuşacağını aktaran Hayrettin Akın, "Batman’da otopark sorunu çok yaşanıyor. Bir an önce bu sorunun valilik veya belediye tarafından giderilmesi gerekmektedir. Batman’da her geçen gün araç sayısının artığına müşahede ediyoruz. Otopark sorunundan dolayı kaldırımlar da işgal ediliyor. Bu konuda esnaf büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu yüzden belediye ve valilikten sorununun çözümünü istiyoruz. Çözüm olarak devlete ait otoparkların yapılması gerekir. Otopark sorunundan dolayı sürücüler kaldırımlar ve caddelerde ikinci sırayı işgal ediyorlar. İnsanların geçiş güzergâhlarına engel oluyorlar. Bundan dolayı hem trafikte çok sorun yaşıyoruz hem de park edecek yerlerde sorunlar yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"Araçlar için park yerlerinin yapılmasını istiyoruz"

Aracını park edebilmek için kilometrelerce yol gittiğini dile getiren sürücülerden İslam Sevim ise şunları söyledi: "Biz sürücüler olarak Batman’da yeni park yerlerinin yapılmasını istiyoruz. Bir caddeye giriyoruz, aracımızı nereye bırakacağımızı bilemiyoruz. Bu bir kâbus haline gelmiş. Bir an önce yetkililerin park sorununa çözüm bulmalarını istiyoruz. Park yeri bulamadığımız zaman belki kilometrelerce yol gidiyoruz. Aracımızı bir ara sokakta bırakmaya çalışıyoruz. Yetkililerden yeni park yerlerinin yapılmasını istiyoruz."

"Şehrin işlek caddelerinde park alanları oluşturulmalı"

Batman’da park sorununun eziyete dönüştüğünü vurgulayan sürücü Müslüm Cihangir, "Ben bir esnaf olarak kendi mağazamın önünde dahi park yeri bulamıyorum. Batman’da birkaç ücretli park var onlar da yetersiz kalıyor. Bu park sorunumuzu defalarca yetkililere dile getirdik, ancak bir çözüm bulunamadı. Özellikle Cumhuriyet Meydanında ve çarşı kısmında belediyeye ait hiçbir park yeri yoktur. Cumhuriyet Meydanının altına büyük bir otopark yapılabilir. Bu önerimizi birçok defa dile getirdik, kimse kayda almadı. Özellikle Diyarbakır Caddesinde ve Batman genelinde belediyeye ait parklar yok. Bu konuda halkımız sürekli sorun yaşıyor. Belediyeden isteğimiz bize park alanları oluştursun. Buralar işlek ancak park alanları yok. Bir sürü müşterimiz geliyor araçlarını nereye park edeceklerini bilemiyor. Bu sorunumuzun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler