Belediye’den Esnaf Odası’na arsa jesti

Belediye’den Esnaf Odası’na arsa jesti

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken beraberinde Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, Batman İl Ticaret Müdürü Şeyhmuz Kalkan ile birlikte Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’u mak

Mülkiyeti Batman Belediyesi tüzel kişiliğine ait 1763 ada, 3 nolu parselde yer alan 1981,46 m2'lik alanın, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Kanununda belirlenen kuruluş amaçlarına uygun olarak faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere bina yapılması için tahsis edilmesi amacıyla Batman Belediyesi ile Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği arasında protokol imzalandı.

ESNAF ODASINA ARSA DESTEĞİ

Protokol kapsamında arsanın Batman Belediye Meclis kararı gereğince Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine 29 yıl süre ile kullanım hakkı verilmiş oldu. Esnafların, bir toplumun tutkalı konumunda, şükürdar, ahilik geleneğine bağlı, kadirşinas olduğunu ifade eden Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman esnafının fedakârca çalıştığını ve kendi yağıyla kavrulduğunu söyledi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Batman esnafına yaraşır bir bina yapılması konusunda kendilerine verdikleri destekten dolayı Belediye Başkan Vekili Aksoy'a teşekkürlerini iletti.

 Palandöken, yaptığı ziyaret anısına ilişkin olarak Aksoy’a üzerinde konfederasyonlarını simgeleyen porselen tabak, Aksoy da kendilerine Hasankeyf işlemeli cam fanus hediye etti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler