BELEDİYEDEN UMRE ÖDÜLLÜ ‘KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI’

Batman Belediyesi, Batman’da ikamet eden ve 15 yaş üstü vatandaşların katılabileceği umre ödüllü Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması düzenleyecek.

Batman Belediyesi, Batman genelini kapsayacak olan projeyle, ‘Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’ düzenleyecek. Başvuruların 25.05.2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezine şahsen yapılacağını belirten yetkililer 28.05.2018 ile 01.06.2018 tarihleri arasında ön elemelerin yapılacağını açıkladı.  

 

Yapılacak ön elemeler sonucunda ilk ona giren yarışmacılar 9 Haziran 2018 tarihinde Batman Atatürk Parkında düzenlenecek olan finalde yarışacak. Finalde Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında ilk üçe girenler umre ile ödüllendirilecek, geriye kalan 7 kişiye ise yarım altın dağıtılacak.

 

Bilgi ve Başvuru şartlarına 0488 213 27 61 numaralı telefon ve http://www.batman.bel.tr/icerik/363/8464/kurani-kerimi-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi.aspx internet adresinden ulaşabilirsiniz

 

Yarışma katılacaklar adaylarda aranacak şartlar:

1-Türk Vatandaşı Olmak.

2-Batman il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.

3-İmam Hatip Lisesi ve Dini Yüksek Öğrenim yapan bir kurumda öğrenci veya mezun olmamak.

4-Hafız olmamak veya Hafızlık Eğitimi yapan bir kurumda okuyor olmamak.

5-Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışıyor olmamak.

6-Yarışmaya final tarihi itibari ile 15  (onbeş) yaş ve üstü erkek bireyler başvurabilecektir. 18 (onsekiz) yaşından küçük katılımcıların veli muvafakatname belgesini sunmaları gerekmektedir.

7-Söz konusu şartları taşımayanlar, yanlış beyanda bulunanlar dereceye girse bile değerlendirmeye alınmayacaktır

 

YARIŞMA PROGRAMI

1-Başvurular, 25.05.2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezine şahsen yapılacaktır.

2-Başvurular için katılımcılar, başvuru dilekçesi, kimlik fotokopisi ve ikametgah belgelerini idareye şahsen teslim etmelidir.

3-Ön elemeler 28.05.2018 tarihinde başlayıp 01.06.2018 tarihinde son bulacaktır.(Ön elemelerin yapılacağı yer ve saat bilgisi başvurusu kabul edilenlere daha sonra bildirilecektir)

4-Ön elemelerde komisyonlar marifetiyle seçilen en başarılı 10 (on) kişi finalde yarışmaya hak kazanacaktır.

5- Final gecesi yarışma neticesinde ödül olarak ilk 3’e (üç) giren yarışmacılara Umre ziyareti,  geri kalan 7 (yedi) yarışmacıya yarım altın verilecektir.

6- Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması final gecesi 09.06.2018 tarihinde Batman Atatürk Parkında yapılacaktır.

7-Başvuru sayısına göre birden fazla grup oluşturulacak ve komisyonlar marifetiyle ön eleme ile final yarışmasında aşağıda belirtilen kriterler göz önünde bulundurulacaktır.

 

UYGULANACAK YARIŞMA KRİTERLERİ

 

1-Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

2-Diyanet İşleri Başkanlığının mühürü bulunan bir Kur’an-ı Kerimden okuyacaktır. Ön elemelerde 01-15 cüzlerden yarım sayfa, 15-30 cüzlerden de yarım sayfa okutulacaktır. Finalde ise komisyonca belirlenecek yerden okunacaktır.

3-Yarışma sırası kura ile belirlenecektir.

4-Komisyon tarafından yarışma öncesi hazırlanan sorular mühürlenerek bir zarfa konulacaktır.

5-Soruların hazırlanmasında sayfaların kolaylık-zorluk açısından birbirlerine eşit olmasına dikkat edilecektir.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler