‘Bi hareketimizle hayata tutunabileceğiz’

‘Bi hareketimizle hayata tutunabileceğiz’

Vali Hulusi Şahin, İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dair toplumsal duyarlılığı yükseltmek amacıyla başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında gerçekleştirilen ve Emniyet ile Jandarma personelinin ortaklaşa yürüttüğü emniyet kemeri trafik uygulamasına katıldı.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı kampanya kapsamında Batman Park AVM önünde gerçekleştirilen emniyet kemeri uygulamasına katılan Vali Şahin, trafik ekipleri ile birlikte araç sürücülerine emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çekerek, trafikte emniyet kemerinin yaralanmalı kazalarda riski azalttığını belirtti. Sürücü ve yolculara “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası için hazırlanan maske ve broşür dağıttı. Vali Şahin, “Bi Hareketine Bakar Hayat mottosuyla yola çıkıyoruz. Hedefimiz kemer takma alışkanlığını daha da yaygınlaştırmak. Özellikle toplu taşıma araçlarında ön ve arka koltuklarda kemer takma alışkanlığında belli bir seviyeye geldik.
 
Hedefimiz, bu kampanya ile beraber sürücülere kemer takma alışkanlığını iyice kazandırmak, özelikle genç nesillere bu alışkanlığı edinmelerini sağlamaktır.  Özel araçlarda, toplu taşıma araçlarında ve servislerde otomatik olarak bi hareket ile emniyet kemeri takmayla trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları çok ciddi oranda azaltabileceğiz ve bi hareketimizle hayata tutunabileceğiz. İçişleri Bakanlığımızın bu kampanyasını tüm illerde olduğu gibi Batman’da da titizlikle yürütüyoruz” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler