‘Biz kadınız, biz buradayız’

‘Biz kadınız, biz buradayız’

 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yıkılan 16 Mayıs stadı yanındaki alanda, HDP Kadın Meclisi ve TJA Kadın Aktivistler tarafından düzenlenen miting, denkli görüntülere sahne oldu.
 
ALAN RENK CÜMBÜŞÜNE DÖNDÜ
 
Rengarenk yöresel kıyafetleriyle miting alanını adeta renk cümbüşüne çeviren kadınlar, müzik ve şarkılar eşliğinde halaylar çekip doyasıya eğlendiler. Mitinge, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İl Eş Başkanı Gülistan Erdinç, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Sanatçı Pınar Aydınlar ve Bahar kültür Merkezi (NÇM) müzik grubu üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Etkinlikte konuşan HDP Batman İl Eş Başkanı Gülistan Erdinç, “Biz kadınlara yönelik olan taciz, tecavüz ve katliamları kınıyoruz. Biz kadınlar mücadelemize devam edeceğiz ve başaracağız” dedi. Daha sonra platforma çağrılan HDP Batman Belediye Başkan adayı Korkmaz, “Kadın olmak güzeldir; burada sizlerle beraber bu onurlu mücadele içinde olmak daha da güzeldir.
 
Biz bu seçimi kadın rengiyle, kadın duruşuyla ve kadın iradesiyle kazanacağımıza inanıyoruz” dedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Tosun da, 121 gündür Diyarbakır’da açlık grevinde bulunan Leyla Güven’in selamlarını getirdiğini belirterek, “Bizim üzerimizde tecrid olmasına rağmen biz kadınlar toplandık, biz yanyanayız ve sesimizi birlikte yükseltiyoruz. Ne yapsalar yapsınlar biz buradayız ve bizi yok sayamayacaklar.
 
Biz buradayız, biz varız, biz kadınız, biz anneyiz. Yaşasın kadınların direnişi. Kimse kadınlara bu şehirlerden gidin diyemez. Dün buradaydık, bugün buradayız, yarın da burada olacağız” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler