Çiftçilere bitki koruma ürünleri eğitim toplantısı yapıldı

Çiftçilere yönelik olarak Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bitki koruma ürünleri eğitim toplantısı yapıldı.

BATMAN /2016-07-28 14:12:14 

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Batman merkez köyleri ve Beşiri İlçesi köyleri çiftçilerine yönelik olarak, bitki koruma ürünleri eğitim toplantısı yapıldı.

Eğitim toplantısında çiftçilere, "Eğitimde üretici kayıt defteri, zirai mücadele yöntemleri, ilaçların çevreye insan ve hayvan sağlığına etkileri, zirai ilaç kullanırken dikkat edilecek hususlar, zehirlenme ve ilkyardım tedbirleri, zirai mücadele aletleri ve kalibrasyon" konuları ele alındı.

Eğitim toplantısı hakkında bir açıklama yapan Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan şunları kaydetti: "Bu yönetmeliğin amacı, bitki ve bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmaların teşhisini, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin önerilmesini, bitkisel üretim yeri ve depolarda, zirai mücadele teknik talimatları ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğin sağlanmasıdır. Teknik personelimiz bu konuda, çiftçilerimize gerekli teknik bilgileri aktarmaya devam edecekler. Katılan çiftçilerimizi tebrik eder, bereketli bir ürün yılı dilerim."

Yapılan eğitim sonunda eğitime katılan 45 çiftçiye Üretici Kayıt Defteri ve Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Eğitim Katılım Belgesi düzenlenerek verildi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler