Çöp şiş nasıl yapılır?

Çöp şiş tarifi nedir?

Çöp şiş malzemeleri neler?
 
İşte çöp şiş yapımı
 
Pandemi sürecinde evde farklı lezzetler denemeyi alışkanlık haline getiren insanlar,  çöp şiş nasıl yapılır sorusunun yanıtını araştırıyor. 
İşte bu eşsiz yemeği evde denemek isteyenler için çöp şiş malzemeleri ve çöp şiş yapımı ile ilgili detaylar…
 
 İşte çöp şiş yapımı ile ilgili tüm merak edilenler...
 
 
ÇÖP ŞİŞ MALZEMELERİ
 
200 gram bonfile
3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
1 çay kaşığı kadar tuz
1 çay kaşığı kadar kekik
Yarım çay kaşığı kadar toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kadar karabiber
Yarım çay kaşığı kadar kimyon
 
ÇÖP ŞİŞ NASIL YAPILIR?
 
İlk olarak bonfileler küçük küçük kuşbaşı olacak şekilde doğranıyor. Ardından bir kabın içerisinde zeytinyağı ve malzeme listesindeki diğer tüm baharatlar karıştırılıyor. Sonrasında kuşbağı olarak doğranmış olan etler bu karışım ile iyice harmanlanıyor.
 
Sonrasında hazırlanan etler, şişlere aralarında boşluk kalmayacak biçimde yarısına kadar yerleştiriliyor. Bu sırada döküm ya da ızgara tava ısıtılıyor. Şişler tavaya koyuluyor ve her tarafı tamamen pişene kadar pişiriliyor. Tercihe göre lavaş, sumaklı soğan, domates ve biber ile beraber servis ediliyor. Afiyet olsun.
 
 
ÇÖP ŞİŞ TARİFİ PÜF NOKTASI
 
Yemeğin çok daha lezzetli olması için şişlere kuyruk yağı da ilave edilebiliyor. Hazırlanan etlerin çok daha yumuşak olması için ise ön marinasyon işlemi uygulanabiliyor. Bunun için de derin bir kabın içerisinde 1 su bardağı kadar süt, 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı, 1 çay kaşığı kadar tuz ve istenen baharatlar karıştırılıyor. Etler ortalama 3 saat boyunca bu karışımın içerisinde bekletilerek marine ediliyor. (Rabia Gül)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler