"DEMOKRATİK ANAYASA ŞARTTIR"

İHD Batman Şubesi eş Başkanı Devran Yıldız "MÜCADALEMİZ SÜRECEK"

İHD Batman Şubesi, Dünya İnsan Hakları günde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan İHD Şube Başkanı Devran Yıldız; “İnsan haklarına saygı yükseltilmek ve reform yapılmak isteniyorsa kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı yeni demokratik bir anayasanın yapılması şarttır” dedi.
 
MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
 
İHD Batman Şubesi, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ nedeniyle Yılmaz Güney Yaşam alanında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına İHD Batman Şubesi Eş Başkanları Av. Devran Yıldız, Rümeysa Deniz Kaya, HDP İl Eş Başkanı Ömer Kulpu, Petrol-İş Şube Başkanı Veysel Kartal, SES Şube Başkanı Deniz Topkan, Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Şimşek ve kalabalık topluluk katıldı.
 
“DEMOKRATİK ANAYASA…”
 
Açıklamayı okuyan İHD Eş Başkanı Av. Ylıdız, şöyle konuştu: “Gerçekten insan haklarına olan saygıyı yükseltmek ve reform yapılmak isteniyorsa kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı yeni ve demokratik bir anayasanın yapılması ve geçmişle yüzleşmeyi sağlayacak, çatışma yerine çözüm sürecine girilmesi bir zorunluluktur. Bu adımlar atılmadan yapılacak şey reform değil, ancak uluslararası taleplere cevaben yapılan bir vitrin düzenlemesi olur. Son söz olarak; var oluş nedenleri hak ihlallerinin son bulduğu, adalet, barış ve demokrasinin tesis edildiği bir ülke ve dünyaya ulaşmak olan bizler, dün olduğu gibi bundan sonra da tüm zorluklara karşın ihlalleri belgeleyip, raporlayarak görünür kılmaya, böylelikle önlemeye, cezasızlıkla mücadele etmeye ve insan haklarına saygıyı yükseltmeye devam edeceğiz.” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler