DEPREMZEDELERE SOBALAR MİDYAT’’TAN

DEPREMZEDELERE SOBALAR MİDYAT’’TAN

Depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Midyatlı İş İnsanı Fahri Gökçe elinde bulunan çamaşır makinası kazanlarını soba yaparak depzemzedelere dağıtıyor.

       6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki yıkıcı depremin ardından gerek ülke gerek dünya olarak yardım seferberliği başladı. Mardin ili Midyat ilçesinde bulunan Arçelik Yetkili Servis sahibi Fahri Gökçe soğuktan etkilenen bölge halkının ısınma sorununu çözmek için atıl durumda bulunan çamaşır makinası kazanlarından soba yaparak soğuktan üşüyen bölge halkını  bir nebze rahatlattı.

Çamaşır makinası kazanından yaptığı sobaları kendi aracına yükleyerek ekibiyle deprem bölgesine götüren Gökçe, tüm sobaları depremzedelere dağıttı.

 

GÖKÇE "NE BİÇİM MİLLETİZ"

Fahri Gökçe; ‘’ Depremzedelerin, deprem bölgelerinde soğuktan çok etkilendiğini görünce bir çözüm bulmak istedim.Önceden depolarımızda biriktirdiğimiz çamaşır makinası kazanlarını depolardan çıkartarak bunlara ayak yapma amacıyla sanayii siyesinde bulunan kaynakçı esnaflara götürdüm.Ne biçim milletiz. Gurur dudum. Depremzedelere göndereceğim deyince, ne yaptıysam para almadılar. Ne güzel esnafımız var. Tüm esnaflardan Allah Razı olsun bir kuruş para almadan yaklaşık 80 adet kazana sadece 2 saatte ayaklar yaparak aracımıza yükledik ve deprem bölgesine götürerek burda ihtiyaç sahibi depremzedelere dağıttık. Kazanların etrafı delikli olması nedeniyle çevresine daha fazla ısı veriyor bundan dolayı hem depremdezeler hem de kurtarma ekipleri bu soba etrafında ısınma ihtiyaçlarını karşıladılar. Halen deprem bölgesinden talep geliyor ve elimizdeki tüm kazanları sobaya dönüştürerek yollamaya devam ediyoruz.’’ dedi. (Rabia Gül)

 

 

 

 

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler