‘Dini güçlü bir aileden geliyorum’

‘Dini güçlü bir aileden geliyorum’

Batman’da ‘Davet Dili’ temasıyla düzenlenen ‘Uluslararası 10’uncu Din Görevlileri Sempozyumu’ açılışı yapıldı. İlgi gören sempozyumda konuklar yer bulmakta güçlük çekti.
 
VALİ’DEN, KUDÜS MÜFTÜSÜNE DESTEK
 
Batman Valiliği ev sahipliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma, Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Müftüsü Turgut Erhan, Rektör Aydın Durmuş, Dünya İslam Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyeddin Karadaği, Kudüs eski Müftüsü İkrime Sabri, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda alim ve akademisyen katıldı.
18-19 Ekim tarihleri arasında 4 oturum şeklinde gerçekleşecek uluslararası sempozyuma gelişinde salona girdiği anda Kudüs eski Müftüsü İkrime Sabri ile karşılaşan Vali Şahin, kolundan tutarak yürümesine yardımcı oldu. Burada konuşan Vali Şahin, “Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla başlıyorum. Onun kulu ve elçisi olan Peygamber Efendimize selat ve selam ederiz. Bizim selat ve selamdan anladığımız, onun yolunda gittiğimiz, onun davasının neferi olduğumuz ve ona benzemeye çalıştığımızı ilan etmektir. Değerli kardeşlerim ben sizin gibi dini, kültürü güçlü bir aileden geldim ve o gelenekte bize, kıyamet günü Hz. Peygamber’in ‘Ümmetim Ümmetim’ diye bizi kurtaracağı öğretildi. Sonra 30’lu yaşlara geldiğimde bir ayet-i kerime bana çarptı. Halen kendime gelemiyorum. Furkan Suresinin 30. Ayetinde Hz. Peygamberin kıyamet günü ‘Yarabbi ümmetim Kuran’dan hicret etti (terk etti)’ dediği yazıyor. Benim bütün bildiklerim çöpe gitti. Ondan beridir de korkuyorum” diye konuştu.  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler