EĞİTİM-SEN’DEN ‘FAKS’ YAĞMURU!

EĞİTİM-SEN’DEN ‘FAKS’ YAĞMURU!

1 Şubat’ta Meclis Genel Kuruluna gelecek olan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesini isteyen Eğitim-Sen yönetici ve üyeleri, PTT Başmüdürlüğüne giderek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, AK Parti, MHP grup başkan vekillerine faks çekme eylemi gerçekleştirdiler.
 
1 Şubat’ta Meclis Genel Kuruluna gelecek olan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesini isteyen Eğitim-Sen yönetici ve üyeleri, PTT Başmüdürlüğüne giderek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, AK Parti, MHP grup başkan vekillerine faks çekme eylemi gerçekleştirdiler. Faks çekme eyleminden önce Eğitim-Sen Şube Başkanı Nureddin Şimşek, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısında öğretmenlerin nitelikleri ve seçimi başta olmak üzere, oluşturulan komisyonlar, önerilen eğitim sertifika programları pek çok belirsizlik taşımakta ve bunların belirlenmesi Milli Eğitim Bakanlığı'na bırakılmaktadır.
 
Bu durum Anayasaya aykırı olarak yasama yetkisinin yürütmeye devredilmesi anlamına gelmektedir” dedi. Öte yandan Eğitim-Sen yöneticileri, binalarına da afiş astı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler