EŞ BAŞKANLARDAN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI

EŞ BAŞKANLARDAN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, 1-7 Mart tarihleri arası kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Yeşilay’ın önemli halk sağlığı sorunlarının başında gelen ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerle mücadele kapsamında güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz, 1-7 Mart tarihleri arası yapılan çeşitli etkinliklerle halk sağlığını tehdit eden unsurlara dikkat çekildiğini belirtti.
 
Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz, yayımladıkları mesajlarında: “Yeşilay Haftası mesajında şu sözlere yer verdi: “Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları ilkokul öğrencilerine kadar düşmektedir. Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler.  Bağımlılık yapıcı madde kullanmaya başlamada, ergenlik dönemi özellikle riskli bir dönemdir. Bu dönemin getirdiği stresli ve fırtınalı kimlik kazanma süreci de, yukarıdaki sebeple beraber gençlerimizi birçok zararlı alışkanlığın kazanılmasına açık hale getirmektedir. Bağımlılık yapan maddelerin insan vücudunda başlıca; akciğer kanseri, karaciğer kanseri, ağız, yutak ve yemek borusu kanseri, bilinç kaybı gibi etkileri olduğu kanıtlanmıştır. Sigara, alkol ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna ve toplumun ahlaki yapısına verdiği zararlar bugün izah edilemez hale gelmiştir.  Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur.
Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak, hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Yeşilay Haftası vesilesi ile tüm halkımızın uyuşturucu, alkol, sigara bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyoruz” dediler.|

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler