GELENEKSEL MATEMATİK OLİMPİYATI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

GELENEKSEL MATEMATİK OLİMPİYATI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Kim Korkar ki Matematik’ olimpiyatında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.
 
Batman Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Mehmet Şirin Temiz, Akın Arı, Abdurrahim Kusen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ödül töreni programı Batman Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Konak’ın Matematik Olimpiyatları ile ilgili bilgi sunumunun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’ın konuşması ile devam etti.
 
Müdür Kurtaran “Sevgili Öğrenciler, bu güzel ve anlamlı etkinlikte gösterdiğiniz başarıdan dolayı sizleri ve sizlere rehberlik eden öğretmenlerinizi gönülden tebrik ediyorum. Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak amacıyla ‘Her Yerde Matematik’ anlayışıyla Bakanlığımız tarafından ülke genelinde matematik seferberliği başlatıldı. Seferberlik kapsamında yapacağımız çalışmalarla birlikte tüm öğrencilerin matematiği severek öğrenmelerini sağlayacağız. Sizler bugün matematik dersinin severek öğrenildiği en güzel şekilde kanıtladınız. Bu davranışınızın ile birlikte bizlere birer matematik dostu olduğunuzu gösterdiniz. Bizde buradan yola çıkarak “Kim Korkar ki Matematik” adıyla geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl yedincisini düzenlediğimiz matematik olimpiyatlarının ismini “Matematiğin Dostları” olarak değiştiriyoruz” dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından matematik olimpiyatında dereceğe giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci olan TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencilerine toplamda 3000 lira, ikinci olan Gültepe Ortaokulu öğrencilerine 2250 lira ve üçüncü olan Kültür Ortaokulu öğrencilerine ise 1500 lira ödül verildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler