Gerçeği aratmayan tatbikat nefes kesti

Batman’da Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı nefes kesti.

Batman’da AFAD İl Müdürlüğü tarafından gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğünde “Sivil Savunma Günü” ve 1-7 Mart “Deprem Haftası” etkinlikleri kapsamında tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı.

Tatbikata, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, TP Bölge Müdür Vekili Güven Tuluk, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır ve bazı kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Senaryo gereği yapılan ihbarı değerlendiren TPAO ve Belediye itfaiye ekipleri, 112 sağlık ekipleri, UMKE ve AFAD ekipleri, olay yerine geldi. Tatbikatta, senaryo gereği binada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Daha sonra TP Bölge Müdürlüğü binası boşaltıldı. Binanın üst katında mahsur kalan yaralılar ve çalışanlar, AFAD ekipleri ve UMKE ekipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Dışarı çıkarılan yaralılara ilk müdahale sağlık ekiplerince yapılarak, yaralılar hastaneye nakilleri sağlandı. Daha sonra enkaz altında kalan şahısları kurtarma çalışması yapıldı.

UMKE, AFAD, 112 Sağlık Müdürlüğü, TPAO ve Belediye İtfaiye Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta gerçeği aratmayan sahneler yaşandı.

Yapılan tatbikatın ardından Vali Ahmet Deniz, öğrencilerle bir araya gelerek, deprem ve yangın ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Ardından basına açıklamada bulunan Vali Deniz, halkın bilinçlenmesi adına bu tür tatbikatların önemli olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: “İl Afet Acil ve Durum Müdürlüğümüzün diğer kurumlarla ortaklaşa tatbikatını izledik. Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin yaklaşık yüzde 60’ı 1’inci ve 2’inci derece deprem kuşağıdır. Özellikle insanlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek çok önemlidir. Bu tatbikatlar onun için önemlidir. Hem depreme hazırlık açısından hem de diğer acil durumlara hazırlıklı olunması açısından bu tür tatbikatlar önemlidir.”

AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle halkın bilinçlenmesi açısından bir dizi etkinlik yaptıklarını belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler