HEDEP’te adaylık için rekor başvuru

HEDEP’te adaylık için rekor başvuru

HEDEP’te 10 Aralık’ta bitecek belediye başkan aday adaylığı ve belediye meclisi başvurularında rekor kırıldı. Batman belediye başkanlığı için 100’ün üzerinde aday adaylığı başvurusu yapıldı.
 
 
“ADAYLARI HALK BELİRLEYECEK”
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman İl Eşbaşkanlığı Seçim Komisyonu, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere yönelik belediye başkan aday adaylarının başvuruları devam ediyor.  Seçim komisyonu eş sözcüsü Narin Erol, “Seçim komisyonumuz başvuruları almaya devam ediyor. Bütün alanlara yoğun ilgi var. İl meclis üyeliğine, belediye meclis üyeliğine, belediye eş başkanlıklarına yönelik yoğun başvuru var. Bilindiği üzere ‘adaylarını halk belirleyecek’ kararı alınmıştı. Bu karar neticesinde halk ile yapılan toplantılar sonucu, tabandan gelen talepler değerlendirilip böyle bir karar alındı. Sandıklar kurulacak ve bu halk adaylarını seçecek. Ciddi bir başvuru var” dedi.
 
SON BAŞVURU PAZAR GÜNÜ
 
Son başvuruların 10 Aralık 2023 Pazar günü sona ereceğini ifade eden Erol, “Pazar günü başvuru yapılan dosyalar incelenecek ve yapılacak mülakatlardan sonra sandığa sunulacak. Batman halkı hem eş başkanlarını, hem meclis üyelerini, hem de il meclis üyelerini, ilçeler de dahil olmak üzere kendisi seçecek. Bu, bir ön seçim gibi olacak. 100’ü üzerinde bir başvuru var. Aday olmak isteyenler partimiz etrafında kenetlenmeli. Biz siyasetimizde eşit temsiliyete çok önem veririz, bizim için çok değerlidir. Kadın arkadaşları özellikle başvuruya davet ediyoruz. Gelsinler demokratik haklarını kullansınlar. ‘Bu mücadelede biz de varız’ desinler. Belediyede, bu kente hizmette kadına ihtiyaç vardır. Kentlerin kadın eliyle güzelleştiğini biliyoruz. Bu anlamada kadın arkadaşları davet ediyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler