İSTANBUL’DAN BATMAN’A DÖRT GÜNDE GELDİ

Nisan ayında çalışmak için gittiği İstanbul’da şehirlerarası kısıtlamalardan dolayı 3 ay İstanbul’da kalan engelli genç Mehmet Ali Yiğit (45) şehirlerarası kısıtlamalar kalkınca 4 günlük Batman macerası başladı.
Mehmet Ali Yiğit 4 günlük seyahat macerasını söyle anlattı.
Yiğit ‘’Yasak bitince İstanbul tren garına gittim, engelli olduğum için tren seyahati bana bedava. Tren garından Eskişehir’e tren bileti aldım.  Eskişehir’den de İzmir’e trenle gittim.
İzmir’de çalışmayı planlıyordum ama olmadı, günlerce sokaklarda parklarda aç yattım. İş bulamayınca Batman’a dönmeye karar verdim. Cebimde 5 kuruş param yok. Bende İzmir otogarına gittim, kimse beni otobüse almayınca, otobana gittim otostop çekerek bir motosikletli genç beni alıp Uşağ'a kadar  getirdi.Gece yol kenarında yattım ,saatlerce yürüdüm en sonunda beni bir traktör alıp Afyon’a götürdü .
Afyon’da otobanda karşıma çıkan Polis kontrol noktasına gittim, oradaki polis arkadaşlar bana yardımcı oldular. Beni otobüse bindirip ve cebime harçlık koyup Batman’a gönderdiler.
Buradan o polis kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Mümkün olursa tekrar onları görmeye gidip, onlara teşekkür etmek istiyorum. İşsizim ; hayırseverlerden  ve yetkililerden bana uygun bir iş bulmaları konusunda yardım istiyorum’’dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler