Kantara Yeni Bağlantı Yolu

Kantar Köyüne yeni bağlantı yolu sağlandı

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından daha önce ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanan Kumluca köyü ile Atlıhan mezrası arasındaki 6 bin 650 metrelik stabilize yol tamamlama aşamasına geldi.
 
İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven beraberinde, Birlik Müdürü Fahrettin Kaymak, Vakıf Müdürü Şehmus Bıçakçı ve yolu yapan Müteahhit yetkilisiyle Kumluca köyüne giderek yapılan yolu yerinde kontrolü yaptı.
 
Görülen eksikliklerin bir an önce tamamlanmasını isteyen Kaymakam Baygüven firma yetkilisine gerekli uyarılar yaptı.
 
6 bin 650 metrelik stabilize yolun tamamlanması ile Kantar yoluna bağlantısı sağlandı ve Kumluca ile  Atlıhan mezrası sakinlerinin hem Batman’a ve Gercüş’e kolayca ulaşımları sağlanacak.
 
 
 
Kaymakam Baygüven konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Ilısu Barajı nedeniyle su altında kalacak olan Kumluca köyünün iskana tabi tutularak köy yerinin değiştirilmesi sonucunda ulaşım yönünden sıkıntı yaşanamaması için Kumluca köyü ile Atlıhan mezrası arasındaki 6 bin 650 metrelik stabilize yolunun tamamlanarak Kantar yoluna bağlantısının yapıldığını ve köy  ile mezrası sakinlerinin hem Batman’a hem de Gercüş’e kolayca ulaşımları sağlandığını belirtti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler