‘Kayıt parası almak suçtur’

‘Kayıt parası almak suçtur’

Eğitim Sen Batman Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılı için velilerden kayıt parası alındığını ileri sürerek, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 17 Eylül 2018 tarihi i itibarıyla başlayacaktır. Ancak veliler çocuklarının iyi bir eğitim almaları telaşı içerisinde okullara başvurduklarında Hala eski Alışkanlıklarını terk etmemiş bazı okul idarecileri tarafından veliler Kayıt parası vermeye zorlanmakta yada; Ders dışı yardımcı kaynak alımı adı altında gereksiz masraflara zorlamaktalar. Özellikle vatandaşın alım gücünün son derece düştüğü bir dönemde bu tür dayatmalar asla kabul edilemez. Ancak velilerimizi zorda bırakan bu hususlar ile ilgili veliler bizlere şikâyetlerini iletmekteler.

‘KAYIT PARASI ALAN İDARECİLER VAR’

Ayrıca Bazı okullarda Özellikle ilkokul 1.Sınıfa çocuğunu kayıt eden veliye istediği öğretmeni seçme yada oluşturulan özel Sınıfa çocuğunu kayıt etmesi karşılığında, okul aile birliği hesaplarına bağış yapmaya zorlandıkları duyumlarını da almaktayız. Okullarda öğretmenleri başarılı öğretmen başarısız öğretmen diye niteleyen çocukları ailenin alım gücüne göre sınıflandıran bu yaklaşımı kınadığımızı tekrar belirtmek istiyoruz. İl Valisinin  ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda okul idarelerini uyarmalı ve vselilere zorluk çıkaran, gereksiz masrafa zorlayan idareciler ile ilgili bir an evvel soruşturma açmalıdır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler