‘KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI’NDA SON GÜN 1 HAZİRAN

Batman Belediyesi, Batman’da ikamet eden ve 15 yaş üstü vatandaşların katılabileceği umre ödüllü Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına katılım süresi 1 Haziran 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadar uzatıldı.

Batman Belediyesi, Batman genelini kapsayan projeyle, ‘Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’ düzenliyor. Yapılan başvuruların yoğunluğu nedeniyle son başvuru tarihinin uzatıldığı açıklandı.

 

Müracaatların, Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezine şahsen yapılacağını belirten yetkililer, yoğun talepler doğrultusunda 1 Haziran 2018 Cuma günü saat 17.00’a kadar müracaatların alınacağını belirttiler.   

 

Yapılacak ön elemelerin ardından ilk ona giren yarışmacılar 9 Haziran 2018 tarihinde Batman Atatürk Parkı’nda düzenlenecek olan finalde yarışacak. Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında ilk üçe girenler umre ile geriye kalan 7 kişi ise yarım altınla ödüllendirilecek.

 

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına İmam Hatip Liselilerinin de dahil edildiği açıklaması yapılırken, başvuru koşullarıyla ilgili bilgiye 0488 213 27 61 numaralı telefondan ve BAŞVURU LİNKİ internet adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

 

 

A-Yarışma İçin Aranan Şartlar

1-Türk Vatandaşı Olmak.

2-Batman il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.

3-Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışıyor olmamak.

4-Yarışmaya final tarihi itibari ile  15  (onbeş) yaş ve üstü erkek bireyler başvurabilecektir. 18 (onsekiz) yaşından küçük katılımcıların veli muvafakatname belgesini sunmaları gerekmektedir.

5-Söz konusu şartları taşımayanlar, yanlış beyanda bulunanlar dereceye girse bile değerlendirmeye alınmayacaktır

 

B-Yarışmanın Safahatı

1-Başvurular, 01.06.2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezine şahsen yapılacaktır.

2-Başvurular için katılımcılar, başvuru dilekçesi, kimlik fotokopisi ve ikametgah belgelerini idareye şahsen teslim etmelidir.

3-Ön elemeler 04.06.2018 tarihinde başlayıp 08.06.2018 tarihinde son bulacaktır.(Ön elemelerin yapılacağı yer ve saat bilgisi başvurusu kabul edilenlere daha sonra bildirilecektir)

 

4-Ön elemelerde komisyonlar marifetiyle seçilen  en başarılı 10 (on) kişi finalde yarışmaya hak kazanacaktır.

5- Final gecesi yarışma neticesinde ödül olarak  ilk 3’e (üç) giren yarışmacılara Umre ziyareti,  geri kalan 7 (yedi) yarışmacıya yarım altın  verilecektir.

6- Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması final gecesi 09.06.2018 tarihinde Batman Atatürk Parkında yapılacaktır.

7-Başvuru sayısına göre birden fazla grup oluşturulacak ve komisyonlar marifetiyle ön eleme ile final yarışmasında aşağıda belirtilen kriterler göz önünde bulundurulacaktır.

 

C-Uygulanacak Yarışma Kriterleri

 

1-Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

2-Diyanet İşleri Başkanlığının mühürü bulunan bir Kur’an-ı Kerimden okuyacaktır. Ön elemelerde 01-15 cüzlerden yarım sayfa, 15-30 cüzlerden de yarım sayfa okutulacaktır. Finalde ise komisyonca belirlenecek yerden okunacaktır.

3-Yarışma sırası kura ile belirlenecektir.

4-Komisyon tarafından yarışma öncesi hazırlanan sorular mühürlenerek bir zarfa konulacaktır.

5-Soruların hazırlanmasında sayfaların kolaylık-zorluk açısından birbirlerine eşit olmasına dikkat edilecektir.

 

D-Puanlama Aşağıdaki Tablo Esas Alınarak Yapılacaktır

1-Okumada akılcılık ve doğruluk(Maharic-i Huruf ve Tevhid) :    (75)

Yapılan Hata

Düşülecek Puan

Harf Hatası

2

Mahrec Hatası

2

Hareke Hatası

1

Okumada Ölçü Uyumu

1

Tahkik Dışı Okuma

5

Tercvid Kurallarını İhlal Etme

1

Dudak Talimi Hatası

0,5

Vakıf İbtida Hatası

1

 

 

       2- Eda-Seda:                                                                                      (25)

Yapılan Hata

Düşülecek  Azami  Puan

Ses Uyumu

3

Jest ve Mimikler

3

Nefes Kontrolü

2

Makam

5

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler