“Kur’an Nesline Meal Sınavı” için başvuru süresi uzatıldı

Kur’an Nesli Platformu’nca Türkiye genelinde yapılacak olan Umre ödüllü “Kur'an Nesline Meal Sınavı” başvuru süresi 27 Kasım’a ertelendiği bildirildi.

Kur’an Nesli Platformu tarafından yapılan açıklamada, iki ayrı kategoride Türkiye genelinde 11 Aralık’ta yapılması planlanan umre ödüllü “Kuran Nesline Meal Sınavı” başvuru süresinin 27 Kasım tarihine ertelendiğini duyuruldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Başkanı Beşir Şimşek, Kur’an Nesli Platformu olarak, birey ve toplumun huzur, barış ve mutluluğu için yegâne kaynağın Kur’an-ı Kerim olduğuna inandıklarını söyledi.

Bireysel ve toplumsal her türlü kötülüğe, yozlaşmaya ve ahlaki çöküntüye karşı tek çarenin, Kur’an’ın rehberliğinde bir yaşamla mümkün olacağı inancında olduklarını belirten Şimşek, “Bu inanç ve düşünceyle birey ve toplum olarak, Kur’an-ı Kerim ile olan bağlarımızı daha da kuvvetlendirmek amacıyla, 11 Aralık tarihinde yapılmak üzere Türkiye genelinde “Kur’an Nesline Meal Sınavı” temasıyla bir sınav çalışması başlattık. Gerçekleştireceğimiz bu sınavda 29. ve 30. cüzlerle beraber, Yasin ve Hucurat sureleri ile Kur’an’da geçen Peygamber dualarının yer aldığı 3 bölümden oluşan “Kur’an Nesline Kur’an Pınarı” adlı kitap esas alınacaktır. Sınavda,16 yaşına kadar olanlar (2000 yılı ve üstü) 1. kategoride, 17 yaş ve üstü (1999 ve öncesi) olanlar ise 2. kategoride yarışacaktır. 1. kategoride yer alanlar kitabın ilk iki bölümünden, 2. kategoride yer alanlar ise kitabın tümünden sorumlu tutulacaktır.” dedi.

Bazı gerekçelerle sınava başvuru süresinin 27 Kasım tarihine uzatıldığını vurgulayan Şimşek, “Yapılacak yarışmanın son başvuru tarihi 17 Kasım olarak planlanmıştı. Ancak, Platform çalışmalarımıza destek veren birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve birey, ülkedeki olağan üstü halden kaynaklı güvenlik ve kayıt sürecinin yetersiz olduğu gerekçeleri ile istenen düzeyde çalışmanın yapılamadığı, belirlenen amaç ve hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için başvuru süresinin uzatılması yönündeki talebi merkezimize bildirilmiştir. Platform yönetimi olarak, çalışmalarımızı destekleyen birey ve derneklerin bu talebi, sınav yapmadaki amaç ve hedeflerimiz gözetilerek değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucunda sınava son başvuru tarihi olan 17 Kasım tarihinin 10 gün uzatılarak 27 Kasım olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler