MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN SORU ÖNERGESİ

MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN SORU ÖNERGESİ

HEDEP Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Batman'da yaşanan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketiyle ilgili TBMM'ye soru önergesinde bulundu.
 
Oduncu,  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yazılı olarak cevaplandırmak istediği önergesinde Yaşanan sel felaketinde 7 kişilik aile sele kapılmış, biri kadın 3'ü çocuk 4 kişi yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
 
Milletvekili Oduncu TBMM'ye verdiği önergesinde, '' Hatırlanacağı üzere 2006 yılında da ilimizde büyük bir sel felaketi yaşanmış ve sekizi çocuk olmak üzere 11 yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Yaşanan sel felaketi aradan geçen bunca yıla rağmen kentin en temel sorunlarından olan alt yapı eksikliğine dair ciddi bir çalışmanın yapılmadığını ve dere yataklarındaki yapılaşma sorunun çözülmediğini göstermiştir. Tüm yaşam alanlarının başta deprem olmak üzere, değişen iklim düzeni de gözetilerek diğer hava olayları kaynaklı felaketlere dayanıklı hale getirilmesi insan yaşamının korunması açısından artık yadsınamaz bir gerçeklik haline gelmiştir. Bu anlamda Batman’ın depreme dayanıklı, alt ve üst yapısı yeterli, havası temiz ve imar durumu insan onuruna yaraşır bir kent haline getirilmesi iktidarın ve yerel idarelerin en temel sorumluluğudur'' ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler