Mesleki Eğitim Kursları Başlıyor

Batman Belediyesi, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, doğrudan iş piyasasına yönelik olarak, sektörlerin gereksinimleri hedeflenerek mesleki eğitim kurslarını başlatıyor.

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında imzalanan protokol ile Batman Belediyesi’nin planladığı 10 farklı mesleki kurs,  İŞKUR tarafından desteklendi.  Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğinde gerçekleşecek olan kursların 5’ine Hevi Umut Kadın Atölyesinde 3 Temmuz’da start veriliyor.

Kadın üst Giyim, Saç Yapımı, Yöresel Kilim, Takı Yapımı ve Çocuk Giyim olmak üzere 5 ayrı branşta açılacak kurslara katılmak isteyenler için başvurular  16 Haziran Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. On beş kişi ile sınırlı olacak branş kurslarına katılacaklar  İŞKUR’a başvuru yapabilecek.

Yaklaşık 3 ay kadar devam edecek olan kurslara katılacaklara İŞKUR tarafından kurs bitiminde 4 günlük girişimcilik eğitimi verilecek. Başvuruda bulunacak  katılımcılar mülakatla alınırken, başvuracaklarda 16-45 yaş arasında ve okur yazar olmaları şartı arandığı belirtildi

Mesleki Eğitim Kurslarının, yereldeki sektörün ihtiyaçlarını esas alarak belirlediklerini söyleyen Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, proje ile bir yandan hem ülke ekonomisine hem de kent ekonomisine katkı sağlamak, öte yandan işsiz olan vatandaşlara meslek edindirerek iş kazandırmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler