MESLEKÝ EÐÝTÝM MERKEZÝ ÝRTÝBAT BÜROSU’NUN AÇILIÞI YAPILDI

MESLEKÝ EÐÝTÝM MERKEZÝ ÝRTÝBAT BÜROSU’NUN AÇILIÞI YAPILDI

Batman Ticaret ve Sanayi Odasý (BATSO) binasý altýnda kurulan Batman Mesleki Eðitim Merkezi Ýrtibat Bürosu’nun açýlýþý yapýldý.
 
 
Atatürk Parký karþýsýnda BATSO binasý altýnda kurulan Batman Mesleki Eðitim Merkezi irtibat bürosunun açýlýþýna Ýl Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Abdulkadir Demir, Batman Ticaret Borsasý Baþkaný Arif Güneþ, Ýl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ömer Faruk Özel, ÝÞ-KUR Ýl Müdürü Besim Eviz, Milli Eðitim Þube Müdürü Emrullah Aslan, ilimizde eðitim veren Mesleki Eðitim Kurum Müdürleri ve davetliler katýldý. Açýlýþ öncesi kurum müdürleri ve oda baþkanlarý mesleki eðitim ile ilgili birer konuþma yaptýlar.
 
Bugün Türkiye’de bir ilk olma özelliði olan irtibat büromuzun açýlýþýný gerçekleþtiriyoruz diyen Ýl Milli Eðitim Müdürü Kurtaran “Mesleki eðitimde yapýlan yeni çalýþma ile birlikte tüm Türkiye’de organize sanayi bölgelerinde mesleki eðitim merkezi irtibat bürolarý kurduk. Bugün ise þehrin en merkezi yerinde adeta þehrin kalbinde olan irtibat büromuzun açýlýþýný gerçekleþtiriyoruz. Böylesine güzel bir yeri bu hayýrlý amaç için bizlere tahsis eden BATSO Baþkaný Abdulkadir Demir’e teþekkür ediyorum. Bu irtibat büromuz, mesleki eðitimden yararlanmak isteyen vatandaþlarýmýzla iþletme sahiplerimiz arasýnda bir köprü vazifesi görecektir. Bu projeden yararlanmak isteyenler gelip büromuza baþvuru yapacak bizler de talebe uygun bir iþletme ile baðlantýya geçip öðrencimizi ilgisi olan bir alandaki iþletmeye yönlendireceðiz. Bu projeden faydalanan vatandaþlarýmýz geleceðin tecrübeli ve birikim sahibi ustalarý olacaklar. Çýrak olarak baþlayacak öðrencimiz ilk 3 yýl içinde asgari ücretin yüzde 30’u kadar devletten ücret alacak, 4. sýnýfta ise kalfa olacak ve asgari ücretin yüzde 50’si kadar ücret alacak. Tabi bu süre içinde ayný zamanda meslek hastalýklarý ve iþ kazalarý kapsamýnda sigortasý olacak. 4 yýlýn sonunda meslek lisesi diplomasý, ustalýk belgesi ve iþ yeri açma belgesi ile mezun olacak.
 
Gerçekten her yönüyle de hem eðitim camiasý için hem iþ dünyasý için çok güzel bir proje. Batman’da bunun herkesin duymasýný istiyoruz. Bunun için bize destek sunan BATSO Baþkanýmýza, Borsa Baþkanýmýza, Sanayi Ýl Müdürümüze, ÝÞKUR Ýl Müdürümüze ve diðer tüm destekleri koordine eden ve bu desteklerin artmasýný saðlayan Sayýn Valimize þükranlarýmý arz ediyorum” dedi.
 
BATSO Baþkaný Demir: ” Ýl Milli Eðitim Müdürüme çok teþekkür ediyorum. Bugün burada bulunduðumuz mekân Batman’ýn kalbinde, en güzel yerde olan bir mekandýr. Bu hizmetten dolayý hem kendim hem üyelerim hem de Batman halkýmýz oldukça memnun. Bu hizmetimiz Türkiye’de bu bir ilk olma özelliðini taþýyor. Diðer illerde sadece organize sanayide bölgelerinde var olan irtibat bürosu ilimizde ise hem organize sanayi bölgesinde hem de Batman Ticaret Sanayi Odasý binasýnýn altýnda halkýmýzýn hizmetine sunuldu. Burayý böyle önemli bir konu için tahsis etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ýlimiz adýna hayýrlý olmasýný diliyorum. Þehrimiz için yapýlan her hayýrlý hizmete sonuna kadar destek olacaðýz.” dedi.
 
Ýl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Özel “Bu proje Sanayi Bakanlýðý ile Milli Eðitim Bakanlýðý arasýnda gerçekleþen bir protokol çerçevesinde bütün Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinde mesleki eðitim programlarýna dahil etme çalýþmasýdýr. Hatta biz Milli Eðitim Müdürümüz ile þöyle bir çalýþma da yapýyoruz. Bu çalýþma içerisinde programda olamayan küçük sanayi sitesinde de bu uygulamayý hayata geçirmeye çalýþýyoruz.  Batman’daki bu kalifiyeli eleman açýðýný gidermek için çalýþmalara hýz kesmeden devam ediyoruz. Bu program dahilinde en kapsamlý çalýþmalar Batman’da yapýlýyor. Bu konudaki büyük katkýlarýndan ötürü Milli Eðitim Müdürümüzü tebrik ediyoruz” dedi.
 
Batman Ticaret Borsasý Baþkaný Güneþ “Mesleki eðitim alanýnda hayata geçirilen bu projenin ilimiz adýna hayýrlý olmasýný diliyorum. Mesleki eðitim ülkemizin ve ilimizin geleceði açýsýndan çok önemli bir konu. Bu konuda Milli Eðitim Müdürlüðü, Ticaret Odasý ve Ticaret Borsasý olarak ortak çalýþmalarýmýza devam ediyoruz.” dedi.
 
ÝÞ-KUR Ýl Müdürü Eviz: “Nitelikli istihdamý artýracak bu projenin Batman için hayýrlara vesile olmasýný diliyorum. Bu proje ile birlikte nitelikli istihdam artacak. Ýþ dünyamýzýn talep ettiði nitelikli iþ gücü sahada olacak. Bizler de buraya baþvuru yapan vatandaþlarýmýza meslek danýþmanlýðý yaparak ilgili olduðu alana yönelteceðiz. Bu projenin hayata geçmesinde emeði olan tüm arkadaþlarýmýza teþekkür ediyorum” dedi.
 
Yapýlan konuþmalarýn ardýndan açýlýþ kurdelesi hayýrlý olsun dilekleriyle kesildi.
 
Açýlýþýn ardýndan ilimizde Mesleki Eðitimde yeni dönem çalýþmalarýnda paydaþ olan kurum müdür ve baþkanlarý “Mesleki Eðitimi Güçlendirme ve Mesleki Eðitim Modelinde Çýraklýðý Yaygýnlaþtýrma ve Destekleme Protokolü” imzalandý. Açýlýþ programý yapýlan ikramla sona erdi.

Henüz Yorum yok

Ýlk yorumu siz yazýn.

Yorum Býrakýn

E-Mail adresiniz yayýnlanmaz.







Diðer Haberler