Meydan Atatürk Büstüne Kavuştu

Meydan Atatürk Büstüne Kavuştu

Batman Belediyesinin Cumhuriyet Meydanında yaptığı düzenleme çalışmaları kapsamında
 
8 Eylül 2017 tarihinde sökülen Atatürk heykelinin yerine yapılan üç boyutlu heykel konuldu.
 
AÇILIŞI DEVLET TÖRENİYLE YAPILDI
 
Cumhuriyet Meydanı düzenleme projesi kapsamında yaklaşık 19 ay önce sökülen Atatürk heykelinin yerine, üç boyutlu sarı bronzdan yapılan yeni heykel yerleştirildi. Devlet töreniyle yapılan açılışa, Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, kurum müdürleri, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra konuşan Başkan Vekili Aksoy, “İlimizin en eski meydanını değiştirirken hem ilimize yaraşır hemze Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızı ve saygımızı simgeleyecek bir anıta ihtiyaç olduğunu düşündük. Anıtın taşıdığı estetik ve sanatsal değeri ile kentimizin dokusunda da önemli bir farklılık yaratacağına ve kentimize bir zenginlik katacağına ve uzun yıllar sonrada bir sanat eseri olarak da çokça ziyaret edileceğini öngörüyoruz” dedi.
 
      Daha sonra söz alan Vali Hulusi Şahin ise, “Biliyorsunuz Batman modern bir şehirdir, kadim bir şehir değildir. Batman Cumhuriyetin eseridir, Cumhuriyet Batmanı kurdu ve cumhuriyetin eseri modern Batman Cumhuriyet meydanında, Cumhuriyetin kurucusu büyük Atatürk’ü böyle bir sanatsal bir eserle anıyoruz. Bu son derece anlamlı ve doğru bir çalışma olmuş” diye konuştu. Ardından anıtın üzerindeki kırmızı örtü kaldırılarak açılışı yapıldı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler