Minibüsçülerden Kudüs'e destek

Batman'da yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, emperyalist ABD'nin "Kudüs" planına tepki göstererek, minibüslerine "Kudüs İslam'ın Başkentidir" pankartları astı.

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalci siyonistlerin "başkenti" olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planına bir tepki de Batmanlı minibüsçülerden geldi.

Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın Kudüs ile ilgili kararına tepki gösteren Mobil Hattı minibüsçüleri, minibüslerine "Kudüs İslam'ın Başkentidir" pankartları asarak, Kudüs'e desteklerini belirttiler.

ABD'nin kararını kınayıp protesto ettiklerini söyleyen minibüsçüler, İLKHA muhabirine, kararı tanımadıklarını, Kudüs'ü İslam'ın başkenti olarak gördüklerini ifade ettiler.

Kudüs'ün tüm Müslümanların ortak meselesi olduğunu aktaran Mobil Hattı Başkan Vekili Seyithan Durmaz, "ABD'yi kınıyoruz. Kudüs'ü işgalci siyonistlere bırakmayacağımızın tepkisini gösteriyoruz. Bütün araçlarımıza Kudüs pankartı taktık. Kudüs'e desteğimizi sunmak için bu pankartı astık. Kudüs İslam'ın başkentidir." dedi.

Emperyalist ABD'nin Kudüs ile ilgili kararına tepki gösterip, kararı tanımadıklarını vurgulayan minibüsçülerden Şehmus Can, "Sarı domuzun Kudüs'ü israilin başkenti ilan etmesine büyük bir tepki gösteriyoruz. Zaten israil diye bir devlet yoktur. Kudüs Müslümanların üçüncü büyük Harem-i Şerifi'dir. Biz de toplu taşıma araç şoförleri olarak 'Kudüs İslam'ın Başkentidir' pankartları asarak Kudüs'e desteğimizi sunmak istedik. Kararı kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Kudüs Müslümanlar için çok önemlidir. Kudüs kutsal bir mekândır, bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs yalnız değildir. Biz tepkimizi ortaya koyduk, başka yerlerden de tepki bekliyoruz." diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler