MÜJDECİ “ZEHİR SOLUYORUZ”

MÜJDECİ “ZEHİR SOLUYORUZ”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’daki hava kirliliği artışı nedeniyle yetkilileri acilen harekete geçmeye davet etti.
 
Batman’da vatandaşların oksijen yerine zehir soluduğunu belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci “Son raporlar Batman’da yılın 155 günü kalitesiz havanın soluduğunu ortaya koyuyor. Özellikle Batman’ın havasında tehlikeli oranda partikül yani kirletici madde bulunuyor. Söz konusu bu partikül maddeler; solunum enfeksiyonu, kalp damar hastalıkları ve kansere neden oluyor.
 
Uzman görüşleri ve bilimsel raporlara göre, PM10 ve PM 2,5 kirleticilerin kent merkezlerinde geniş kitleleri etkileyerek erken bebek ölümleri, sakat doğumlar ve kitlesel ölümlere sebep olduğu görülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre Batman, hava kirliliği bakımından Türkiye’de 1’inci, Avrupa’da ise 2’nci sıradadır. Bu şehrin vatandaşları adeta zehir soluyor.
 
Şehrin içindeki petrol rafinerisi, her yıl önlenemeyen anız yangınları, en kalitesiz kömürün yoksul vatandaşlara dağıtılması, çarpık kentleşme ve buna bağlı olarak yaşanan trafik yoğunluğu, hava koridoru eksikliği, yetkililerin bu konudaki bilgi eksikliği, yüksek katlı binalar, denetimsiz inşaat yapıları gibi sayısız unsur nedeniyle şehrimizdeki vatandaşlar göz göre göre kansere sürükleniyor. Yetkililerin derhal bir halk sağlığı sorunu olan hava kirliliği için harekete geçmesi elzemdir” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler