Nefroloji Uzmanı Zeki Kemeç Uyardı !!!

Nefroloji Uzmanı Zeki Kemeç Uyardı !!!

Böbrek Sağlığı İçin Tuzdan uzak durulmalı ve fazla ilaç kullanmamalı.
 
Bölge Hastanesinde Nefroloji Uzmanı olarak görev yapan Zeki KEMEÇ Radyo Yüksel’de Muzo’nun sunduğu “Siyah Beyaz “programına konuk oldu. 
 
Bölge hastanesinde tek nefroloji uzmanı olarak görev yapan Zeki Kemeç, özellikle bölgemizde sıkça görülen böbrek rahatsızlığı olan hastalara bakıyor. Batman’ın tek nefroloji Uzmanı olan Dr. Zeki KEMEÇ 6 aydır şehrimizde görev yapıyor. Çevre il ve ilçelerde çok hastası olduğunu bunun dışında da her ayın bir haftasında Gümüşhane’ye giderek orda görev yaptığını belirtti.
 
Bol Su Tüketilmeli
 
 Birçok konuda açıklama yapan Nefroloji uzman Dr. Zeki Kemeç;’’ Böbrek görevini tam yapamadığı zaman kanda bir takım zehirli atık maddeler birikmesine sebep oluyor ve belli bir süre sonra insanlara zarar vermeye başlıyor, böbrek yetmezliği olan hastalar, tuzdan kesinlikle uzak durmalı vücuda alınan tuz atılamadığı zaman kalbe de zarar vermeye başlıyor. Diğer bir konu fazla ilaç kullanımı bazı ilaçlar fazla kullanıldığında böbrek yetmezliğine sebebiyet verebiliyor o yüzden gereksiz fazla ilaç kullanılmamalı ve bol su tüketilmesi gerekir’’ Dedi.
 
Belirtilere Dikkat Edilmeli
 
Bazı belirtilerin böbrek hastalığının habercisi olduğunu belirten Dr. Zeki Kemeç, bu belirtisi olanlar hemen uzmana başvurarak yapılacak bazı testlerle böbrek yetmezliğinin olup olmadığının hemen anlaşılabileceğini belirtti.Kemeç;’’ Böbrek yetmezliği ilerledikçe idrar akışı yavaşlar, idrar rengi değişir dumanlı veya kanlı renk idrar olur. Ten rengi soluklaşır, ayaklarda şişme, kilo kaybı, Bulantı ve kusma semptomları görülebiliyor. Bu hastalarda kalp yetmezliği olabiliyor. Bu semptomları bir kaçını yaşayan hasta uzman hekime başvurmalı.’’ Dedi. ( Faruk ÇİFTÇİ )

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler