‘Ormanlık alanımız acilen koruma altına alınsın’

‘Tehlike altındaki Ormanlık alanımız acilen koruma altına alınsın’

Şehrimizin en büyük ve önemli orman alanlarında olan ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan ormanlık alan için çevreciler acil tedbir alınmasını istiyor.
 
Bir süre önce heyet halinde bölgede incelemeler yaparak rapor şeklinde gözlemlerini kamuoyu ile paylaşan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği söz konusu alanın her an odun tüccarları tarafından talan edilebileceğini iddia ettiler. Kozluk ilçesi Akçakışla köyü sınırlarında bulunan ve Garzan Barajı’nın su toplama havzasını oluşturan Batman’ın kuzey ormanları odun tüccarlarının göz koyduklarına dair sürekli kendilerine ihbarlar geldiğini belirten Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş “Biz şikâyetleri ilgili kurumlara bildirdik, ancak buna rağmen hala ormanlık alan için çok ciddi tehlikenin olduğuna ilişkin duyumlar almaktayız” dedi.
 
ORMANLIK ALANI KORUMA ALTINA ALINSIN
 
Batman Çevre gönüllüleri Derneği Başkanı Kavuş;” Şehrimizde çok ciddi manada his edilen iklim sigortası niteliğindeki ve Garzan barajının suyunun kalitesinin teminatı ve erozyonu önleyen ormanların yarınlara taşınması gerekmektedir. Eğer doğamıza ve ormanlarımıza sahip çıkmazsak çocuklarımıza ve sevdiklerinize daha da yaşanmaz bir dünya bırakırız. Doğayı korumaktan başka hiç bir kaygısı olmayan dernek üyelerimiz ile beraber geçen köylülerin daveti üzerine kuzey ormanlarına gittik. Baraj gölünün bütün yamaçlarını yemyeşile büründüren ormanların kanunen kesilmesinin yasak olduğu halde tek gayesi kazanç elde etmek olan bir iki kişiye peşkeş çekilmemesi gerekir.  Boylu boyunca uzanan ve içinde 20’nin üzerinde flora ve fauna türünü barındıran 6000 -7000 dönümden fazla ormanlarımıza büyük bir sorumlulukla sahip çıkmalıyız. Bu çağrımızı İl Valimiz başta olmak üzere, Şehrimizin Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, Kaymakamlara ve diğer bütün duyarlı doğaseverlere yapıyoruz. Ormanlarımız yok edilmeden, çok geç olmadan bu gidişata dur demeliyiz.  Bu önemli ormanlık alanımızın bir an önce tabiatı koruma alanı kapsamına alınmasını talep ediyoruz” dedi
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler