PETROLSPORLU ATLETLER TARİH YAZDI

PETROLSPORLU ATLETLER TARİH YAZDI

Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan U-18-U-20 ve Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Olimpik Deneme müsabakalarına çıkan Batman Petrolspor’lu atletler tarih yazdı. 5 gün süren müsabakalar sonunda 4 Dünya Atletizm Şampiyonası barajı ve Balkan şampiyonası barajlarını geçerek toplamda 7 madalya kazanan Kırmızı-Beyazlı ekibin sporcuları yönetim kurulu tarafından tebrik edildi.
 
 
MAZLUM VE HAYRETTİN DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILACAK
 
10 bin metre pist yürüyüş yarışmasına çıkan U-20 kategorisindeki başarılı sporcular Mazlum Demir ile Hayrettin Yıldız müsabakayı arka arkaya bitirerek kürsünün ilk iki sırasını aldılar. Demir, 10 bin metrelik parkuru 42.01 dakika ile yürüyerek şampiyon olurken, yine 2. sırayı Batman Petrolsporlu Hayrettin Yıldız 43 dakika 07 saniye ile aldı. 02-07 Ağustos tarihleri arasında Kolombiyanin Cali kentinde yapılacak olan Dünya şampiyonasında katılma hakkı kazandılar. Öte yandan Olimpik deneme Türkiye şampiyonasında 20 bin km pist yürüyüş yarışmasına çıkan Kırmızı-Beyazlı ekibin genç sporcusu Murat Güda’da sıcak ve zorlu parkurda Türkiye 2.’si olmayı başardı.
 
 
BEYZANUR VE EMİNE DÜNYA BARAJINI GEÇTİ
 
Dünya U-20 Atletizm şampiyonası baraj geçme müsabakasına çıkan Batman Petrolsporlu sprinter atletimiz Beyzanur Seylan’da 100 metreyi 11.90 ile koşarak, Türkiye ikincisi olarak  U-20 Dünya barajını geçti. Ayrıca 200 metrede de koşarak tekrar Türkiye ikincisi olan başarılı sprinte madalyasını Petrolspor yönetim kuruluna armağan etti. U-20 Dünya Atletizm şampiyonası baraj geçme müsabakasına çıkan Batman Petrolsporlu Emine Ceylan ise 10 bin metrelik parkuru 50 dakika 04 saniye ile yürüyerek şampiyon oldu ve Dünya U-20 barajını geçti.
 
 
RUKEN AÇIK ARA ŞAMPİYON!
 
Büyükler Türkiye şampiyonası ve Olimpik deneme ile Balkan Milli takım Atletizm şampiyonasına çıkan Batman Petrolsporlu Ruken Tek, 3000 metre engelli müsabakasında 9 dakika 52 saniyelik koşusu ile açık ara şampiyon oldu. 18-19 Haziran 2022 tarihleri arasında Romanya da yapılacak olan Balkan şampiyonasında ülkemizi, ilimizi ve kulübümüzü temsil edecektir. 4

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler