"Peygamberin sünnetini sevdirmek için bu tür geceleri fırsat olarak görüyoruz"

Batman'da düzenlenen Mevlid Kandili programında, Hz. Muhammed'in sünnetini sevdirebilmek için bu tür gecelerin fırsat olduğu belirtildi.

Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle Batman Bayram Camii Koruma ve Yaşatman Derneği tarafından yatsı namazına müteakiben Mevlid Kandili programı düzenlendi.

Bayram Camiinde gerçekleştirilen program, caminin müezzin kayımı Ömer Akbaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Salavatlar eşliğinde mevlid-i şerif, kaside ve ilahilerin okunduğu programda dualar edildi.

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Bayram Camii Koruma ve Yaşatman Derneği Başkanı Murat Güneş, Hz. Muhammed'in ve sahabelerin hayatından kesitler sundu.

Bayram Camii İmam-Hatibi Abdurrahman Akbulut'un yaptığı dua ve ardından dağıtılan ikramlarla program son buldu.

Program hakkında açıklamalarda bulunan Güneş, "Bu sene Hz. Peygamber'in kutlu doğumu için yaklaşık 15 gündür hazırlık yapıyorduk. Yaptığımız hazırlıklardan sonra bu geceyi cami cemaatimizle beraber ihya ettik. Bu gece de Peygamber Efendimiz'i sevdirmek ve insanlara tanıtmaya çalıştık. Onu daha iyi anmak, daha iyi hatırlamak ve daha iyi anlamak için bu geceyi vasıta kıldık. Yaptığımız bu ihya programı inşallah bütün Müslümanların uyanışına vesile olur. Peygamber Efendimiz'in sünneti insanların arasında gittikçe zayıflıyor. Bunun farkında olduğumuz için insanlara Hz. Peygamber'in sünnetini sevdirmek için bu tür ihya gecelerini fırsat olarak görüyoruz." dedi.

Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerini idrak etmeye çalıştıklarını anlatan Akbulut ise "Bu gece Peygamber Efendimiz'in güneşler gibi olan doğum günüdür. Rebiülevvel ayının 12'nci gecesi olan bu gece, Peygamber Efendimiz'in dünyaya gelişini ihya ettik. Programımızı camimizde cemaatimizle, çocuklarla, bayanlarla ve binlerce Müslümanın gelmesiyle kutladık. Allah Teâlâ'nın bu geceyi memleketimize, ülkemize, milletimize hayırlara vesile kılmasını niyaz ediyorum. Bu gecenin birliğimize, dirliğimize sebep olmasını diliyoruz. Bütün İslam âlemi için kurtuluşa, saadete ve mutluluğa vesile olmasını diliyoruz. Özellikle İslam coğrafyasında mazlumların, mahzunların, mağdurların, mustazafların kakının dökülmemesine vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, cami ile dernek görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler