Ramanlı’dan kira artışlarına çözüm çağrısı

Ramanlı’dan kira artışlarına çözüm çağrısı

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin gündem değerlendirmesini TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

Ramanlı, kira ve konut fiyatlarındaki fahiş fiyat artışından vatandaşın olumsuz yönde etkilendiğini vurguladı. Milyonlarca kişinin fahiş kiralardan etkilendiğini belirten Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Ülkemizde konut sahipliği oranı giderek azalırken kiracı oranı ise her geçen gün artmaktadır. Meydana gelen son depremlerle birlikte konut ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır. Yeterli konut üretilememesi, emlak vergileri, enerji ve inşaat maliyetlerindeki yükseliş konut ve kira fiyatlarındaki artışın başlıca sebeplerindendir” dedi. Ramanlı,  kira ve konut fiyatlarına çözüm getirilmesini istedi. Ramanlı, şöyle konuştu: "Piyasada kira artış oranı kimi yerlerde yüzde 200'lere dayanmıştır. Kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlandıran düzenlemenin maalesef pratikte pek bir karşılığı yoktur. Denetimsizlik ve caydırıcı yaptırımların olmaması kiracıları ciddi şekilde mağdur etmektedir. Giderek içinden çıkılmaz hal alan bu sorunla ilgili yeni bir politika ortaya konmalıdır. Hükümetin, farklı teşvik paketleri hazırlayarak ilk kez ev sahibi olacaklara öncelik vermesi, birden fazla evi olanları ise konut yatırımı yerine başka yatırım araçlarına yönlendirmesi veya birden fazla evi olanlara farklı vergi modelleri getirilmesi gibi formülleri değerlendirmesini öneriyoruz. Ayrıca inşaat malzemelerindeki vergilerde indirime gidilerek özel sektör desteklenmeli, konut üretimi artırılarak arz-talep dengesi sağlanmalıdır.

Hem kiracıların, hem de mülk sahiplerinin hukukunun korunması için gerekli tedbirler alınmalı ve etkili bir denetim mekanizması işletilmelidir.''

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler