REKTÖR DEMİR, LİSE ÖĞRENCİLERİNE BATÜ’YÜ ANLATTI

REKTÖR DEMİR, LİSE ÖĞRENCİLERİNE BATÜ’YÜ ANLATTI

Gençlerin geleceklerine yön verilmesi amacıyla düzenlenen etkinliklere destek sunmayı önemseyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Avrupa Komisyonu iş birliğinde Mesleki Beceriler Haftası kapsamında düzenlenen ‘Yeşil Dönüşüm ve Dijital Meslekler’ adlı konferansa katıldı.
 
 
Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen konferansta Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Genel Sekreter Ali Yılmaz, dekanlar, müdürler, akademik personel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Yeşil Dönüşüm ve Dijital Meslekler alanında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar ve mesleki eğitimin önemi hakkında bilgiler aktardı.
 
REKTÖR DEMİR: “BATMAN ÜNİVERSİTESİ, TÜM GENÇLERİMİZİN EVİDİR”
 
Konferansta bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinde öğrencilere yönelik yapılan faaliyetler, lise öğrencilerinin üniversitemizde tercih edebilecekleri bölüm ve programlar ile ilgili bir sunumla lise öğrencilerine Batman Üniversitesini anlattı. Batman Üniversitesini daha yakından tanımaları için lise öğrencilerini üniversiteye davet eden Rektör Demir, tüm gençlerin Batman Üniversitesini kendi evleri gibi görmelerini istedi.
 
REKTÖR DEMİR: “ÜNİVERSİTEMİZİ HEP BİR ADIM İLERİYE TAŞIMAK EN BÜYÜK GAYRETİMİZ”

Batman Üniversitesi olarak bugüne dek gerçekleştirdikleri tüm akademik ve sosyal faaliyetlerde daima üniversite-şehir birlikteliğinin gücüne, ruhuna inanarak çalıştıklarını belirten Rektör Demir, üniversitelerin uluslararası dünyaya yönelirken, asıl kuvveti var oldukları şehirden, kültürden ve en önemlisi de genç beyinlerin azim ve heyecanından aldıklarını ifade etti. Rektör Demir, üniversite olarak bu farkındalıkla yürüttükleri çalışmalarda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizin değerli gençleri başta olmak üzere ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelerek Batman Üniversitesi ailesine katılan evlatlarımızla birlikte şehrimizi ve üniversitemizi hep bir adım ileriye taşımanın en büyük gayretleri olacağını söyledi.

REKTÖR DEMİR: “KARİYER GELİŞİMİ SADECE MESLEKİ BİLGİ VE YETERLİLİKLE SINIRLI OLMAYIP ESASINDA BİREYİN KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRME YOLCULUĞUDUR”

21. yüzyıl dünyasında hızla gelişen teknoloji ve dijitalleşmeye evirilen şartların pek çok avantajı beraberinde getirdiği gibi büyük bir rekabet ortamı da yarattığını söyleyen Rektör Demir konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kariyer yolculuğunda alışılagelmişin dışında özgün fikirlerle var olabilmek, bir adım öne çıkabilmek, fark yaratabilmek ancak büyük bir emek ve mücadeleyle mümkündür.Kariyer gelişimi sadece mesleki bilgi ve yeterlilikle sınırlı olmayıp esasında bireyin kendini gerçekleştirme yolculuğudur. Bu yolculukta, her geçen gün değişen yeni dünya şartlarında yol haritanızı disiplin, azim ve inançla çok çalışarak belirleyeceksiniz. Geçmişi, sizi siz yapan değerleri unutmadan, çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiye hâkimiyetinizle, ilminiz, donanımınız ve erdemli duruşunuzla geleceğe yön verecek, başarı merdivenlerini emin adımlarla tırmanacaksınız. Bu minvalde Türkiye Cumhuriyeti’ni, size emanet edilmiş bu aziz eseri daima ileriye en ileriye sizler taşıyacaksınız. Sizler, tüm renkleriyle tüm zenginlikleriyle bir ve beraber olmuş, acıda, kederde; sevinçte ve zaferde kenetlenmiş, et-tırnak olup bütünleşerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, şanlı bir milletin evlatlarısınız. Elbette hayat yolunda zorluklarla karşılaşacaksınız. Gücünüzü kaybettiğinizi hissettiğiniz anlarda köklerinize, sizi siz yapan değerlerinize dönün. Ecdadımızın en karanlık günlerinde dahi ne kadar büyük bir iman ve kararlılıkla mücadele ettiğini hatırlayın yeter. Tarih sahnesinden silinmek istenirken küllerinden doğan, tüm dünyada emsali görülmemiş bir mücadele destanı yazan bir milletin evlatlarına hiçbir şart ve durumda ümitsizlik yakışmaz. Bu kutsal vatanın topraklarında sevgi, hoşgörü, iman ve kardeşlikle filizlenip ulu bir çınara dönüşen Anadolu ruhu sizin, bizim, hepimizin daima en büyük güç kaynağı olacaktır. Bu gücü; içinizdeki yaşama sevinci, mücadele azmi ve gençlik heyecanıyla birleştirdiğinizde başarı yolunda önünüzde durabilecek hiçbir engel yoktur.”

Rektör Demir: “Yüzünüzü Dünyaya Dönün, Asla Çağın Gerisinde Kalmayın”

Gençlerin yüzlerini dünyaya dönmeleri, asla çağın gerisinde kalmamaları gerektiğini vurgulayan Rektör Demir konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Kariyer hedefleriniz doğrultusunda kendinizi sürekli geliştirin. Ama bunları yaparken köklerinizden kopmayın. Günümüzde git gide içi boşalmaya yüz tutmuş olan ahde vefadan ayrılmayın. O ahde vefa ki, bu cennet vatanı hayallerinden, hayatlarından vazgeçerek bizlere bırakan ecdadımıza, bin bir türlü emek ve fedakârlıkla sizleri bugünlere getiren ailelerinize, öğretmenlerinize olan borcunuzdur. Bütün ümidini size bağlayan bu vatana olan borcunuzdur. İşte bu ahde vefayı unutmadan “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” şiarıyla arzu ettiğiniz kariyer yolculuğunda en güzel yerlere ulaşmanızı temenni ediyoruz. Batman Üniversitesi olarak tüm akademik ve idari birimlerimizle daima yanınızda ve destekçiniz olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim. Biz gücümüzü siz gençlerden alırken var olma sebebimizin de siz gençler olduğunu, sizleri kariyer yolundaki hedeflerinize en iyi şekilde hazırlamak ve ulaştırmak için burada olduğumuzu unutmamanızı istiyoruz.”

Program Batman Üniversitesi akademisyenlerinin Mesleki Becerilere yönelik aktardığı bilgilerle devam etti.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler