Sandık görevlileri yürüme engelli kadına zorluk çıkardı iddiası

Batman’da yürüme engelli kadına sandık görevlilerin zorluk çıkardığı iddia edildi.

Batman merkez Belde Mahallesinde ikamet eden doğuştan yürüme engelli 60 yaşındaki Lalihan Sincar, sandık görevlilerinin kendisine çıkardığı zorluk nedeniyle oy kullanmadan eve döndüğünü söyledi.

Belde Mahallesinde bulunan İMKB Belde İlköğretim Okulu1066 nolu sandıkta oy kullanmak için gelen yürüme engelli Lalihan Sincar, sandık görevlilerinin çifte standartlıyla karşılaştığını ileri sürdü.  

Yaşananları anlatan engelli Sincar, "Oğlum sandık görevlilerine benim engelli olduğumu söylemeye gitti. Sandık görevlisi aracımızın yanına geldi. 'Teyze sen gelemez misin?' dediler engelli olduğumu söyledim. Önceki seçimlerde de gelip araçta bana bakıp oğluma oy kullandırıyorlardı. Sandık görevlileri tercihimi sordu. Teyze 'Evet' mi? 'Hayır' mı? dediler ben onlara 'Evet' deyince gidip dönmediler. 'Evet' dediğim için izin vermediler. Bu yüzden oğlumla epey tartıştılar. Bende bir kavga çıkmasın diye oyumu kullanmayacağımı söyledim. Oğluma anneni sırtına al getir dediler. Oğlumda beni 2 veya 3'ncü kata kadar götüremezdi. Aracımızda okuldan uzaktı. Sonuç olarak oyumu kullanmadan eve döndüm." ifadelerini kullandı.

Annesinin engelli olduğunu ve her seçimde sandık görevlilerinin yardımcı olduklarını söyleyen Lalihan Sincar'ın oğlu Kadri Demircan, "Bu defa gidip sandık görevlilerine annemin engelli olduğunu ve oyunu kullanması için yardım istediğimi söyledim. Benimle arcın başına gelip annemin kimliğini ve bilgilerini kontrol ettikten sonra bize tercihiniz 'Evet' mi? 'Hayır' mı? dedi. Bizde tercihimizin 'Evet' olduğunu söyleyince yardımcı olmayacağını söyledi. Bana anneni al ve getir oyunu kullandır dedi. Ben itiraz ettim. Türkiye'deki engellilere sağlanan kolaylıkların anneme de sağlanmasını istedim. Tercihimiz 'Evet' olduğu için zorlarına gitti. Bizimle ilgilenmediler. Orada tartıştık, annem başımız belaya gireceğine oyumu kullanmayacağım dedi. Oradan evimize döndük. Yetkililere sesleniyorum.1066 nolu sandık görevlileri kimse onlardan şikayetçiyim."dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler