SGK'DAN 'KAYIT DIŞI İSTİHDAM' UYARISI

SGK'DAN 'KAYIT DIŞI İSTİHDAM' UYARISI

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın 2023 Yılı Bilgilendirme ve Rehberlik programı kapsamında yapılacak ve elde edilecek kazanımlar ile ilgili bilgiler paylaştı.
 
Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın 2023 Yılı Bilgilendirme ve Rehberlik programı kapsamında yapılacak ve elde edilecek kazanımlar ile ilgili bilgiler paylaştı. Bilgilendirme ve Rehberlik faaliyetleri kapsamında kayıt dışı istihdam, sahte sigortalılık ile daha etkin bir şekilde mücadele edileceğini belirten Ökten, kayıtlı istihdamın artırılmasının güç olduğu sektörler belirlenerek sektörlerin özelliğine uygun kayıt altına alma uygulamalarının geliştirilerek kayıt dışı çalışmayla mücadele konusunda farkındalığı artırmaya yönelik saha çalışmalarının yapıldığını ayrıca kayıt dışılığın yoğun olduğu sektörler ile küçük ölçekli işletmelere yönelik yıl içerisinde risk analizlerine dayalı denetim ve rehberlik faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini bu itibarla il genelinde kayıtlı istihdamın önemi, kayıt dışı istihdam ve sahte sigortalılık ile mücadele hakkında ilgili taraflara sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konusunda sektörel bazda ilgili başkanlıklar ve odalar ile görüşülerek, üyelerini bilgilendirme ile bilinçlendirme çalışmaları kapsamında hazırlanan broşür ve kılavuzların ilgili oda ve başkanlıklara takdim edildiğini belirtti.
Müdür Ökten, program kapsamında, sosyal güvenlik hak ve yükümlülüklerinin toplumun tüm kesimleri tarafından bilinmesi ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla üniversitelerin öncelikli olarak sosyal güvenlik programı olan fakülte ve bölümlerinde sosyal güvenlik programı olmayanlarda ise iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde başta 1. ve 4. sınıf öğrencileri olmak üzere bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirileceğini aktardı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler